Kayıp 8 yaşındaki Narin soruşturmasında sıcak gelişme! İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi

Kayıp 8 yaşındaki Narin soruşturmasında sıcak gelişme yaşanıyor. Narin'i arama çalışmalarının 8. gününde 1 şüpheli gözaltına alındı.

AİLE 29.08.2024, 09:00 29.08.2024, 11:17
1
Kayıp 8 yaşındaki Narin soruşturmasında sıcak gelişme! İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi

Türkiye, 21 Ağustos'ta Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın davasına kilitlendi. Narin'i arama çalışmalarının 8. gününde 1 şüpheli gözaltına alındı. Çalışmalar devam ederken olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin, kayıp kızın ağabeyi E.G. (18) olduğu ortaya çıktı. Şüphelinin kolundaki ısırık izinin Narin Güran'a ait olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiği öğrenildi.

Katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan anne Yüksel Güran, "Bunu bizden şüphelenmeleri için söylemedim, ilk kez söylüyorum. Askere giden oğlum ve iki arkadaşı Narin'in kaybolduğu saatlerde evin arka tarafında tütün içip bir köpeğe zarar veriyorlardı. 'Yapmayın, günah' dedim." dedi. Güran'ın sözlerinin ardından yayın, jandarma tarafından ifade vermeye çağrılmasıyla kesildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, "Her şeyi dakika dakika kaydettik. Kızımızı sağ salim bulacağız. Sonuca çok yakınız. Önemli delillerimiz var, bulacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Narin Güran, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe mahallesinde yaşıyordu. Çarşamba günü Kur'an kursuna gitmek için evden ayrılan küçük kız bir daha geri dönmedi.
Ailenin kayıp ihbarında bulunmasının ardından arama çalışması başlatıldı. Bölgede bir terlik bulundu ancak terliğin numarası küçük kızın ayakkabı numarasıyla uyuşmuyordu.
Operasyonlar kapsamında mahalledeki evler ve köye girip çıkan araçlar arandı. Şu ana kadar toplam 9 bin 300 araç kontrol edildi. Bölgedeki sulama kanalının su seviyesi düşürüldü. Mahalleden başlayarak 20 kilometrelik kanal boyunca arama yapıldı.
Arama ve tarama çalışmaları sırasında Narin'in yaşadığı evden yaklaşık 30 metre uzaklıkta bulunan bir taşta kurumuş kan izlerine rastlandı. Ancak kan lekesinin mahalleden bir çocuğun burun kanamasından kaynaklandığı belirlendi.
Küçük kızın son görüntülerinde 4 arkadaşıyla yürürken görüldü. Çalışmalar mısır tarlasının olduğu bölgede yoğunlaştı. Kızlarının kaçırıldığından şüphelenen ailenin endişeli bekleyişi sürüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 15 Eylül 2024
İmsak 04:53
Güneş 06:14
Öğle 12:39
İkindi 16:09
Akşam 18:54
Yatsı 20:09
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı