Beyzade Haber

Muhammed Bin Selman: Filistin Devleti kurulmadan İsrail’le ilişki yok!

DÜNYA

Suud Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ‘’Filistin Devleti’’ kurulmadan İsrail ile hiçbir diplomatik ilişkiye girmeyeceklerini belirtti.

Prens Muhammed Bin Selman, Kral Selman bin Abdulaziz adına Şura Konseyi'nin 9. oturumunun ilk yıl çalışmalarını açarken yaptığı açıklamada “Filistin meselesi ülkenizin dikkatinin ön saflarında yer almaktadır. Suudi Krallığının, İsrail işgal otoritesinin Filistin halkına karşı işlediği suçları reddettiğini ve güçlü bir şekilde kınadığını yineliyoruz” ifadelerini kullandı.
Muhammed Bin Selam konuşmasının devamında şöyle dedi:
Suudi Arabistan’ın İsrail ile olan ilişkileri normalleştirme yolunda ilerlediği biliniyordu. Son süreçte ise ilişkiler tekrar gerildi. Veliaht Prens'in konuşmasını France-Press'e yorumlayan Suudi siyasi analist Süleyman El Akili “Netanyahu'nun Gazze’deki savaşta aşırılık yanlısı, sert ve sorumsuz tutumunun Prens Muhammed'i bu kesin karara ittiğini” söyledi.
Hamza Korkmaz
"Krallık, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına yönelik yoğun çalışmalarına son vermeyecektir. Bu gerçekleşmeden Krallığın İsrail ile diplomatik ilişkiler kurmayacağını vurguluyoruz.’’

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.