Beyzade Haber

8. ALTINÖZÜ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ BAŞLADI

EKONOMİ

Zeytin, zeytinyağı, Hatay ve Altınözü mutfağı ile ilçe kültürünün tanıtılması hedefiyle bu yıl 8’incisi düzenlenen Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali renkli görüntülerle başladı. 

Zeytin, zeytinyağı, Hatay ve Altınözü mutfağı ile ilçe kültürünün tanıtılması hedefiyle bu yıl 8’incisi düzenlenen Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali renkli görüntülerle başladı. 

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 7 ayda yaptığı hizmetlerin damga vurduğu açılış konuşmalarında kentin değerlerinin tanıtılmasında işbirliği ve büyükşehrin desteklerinin önemi konusunda siyasiler birleşti. 

SARI “ HİZMETLERİN CANLI ŞAHİDİYİZ”

Festivalin Açılış konuşmasını yapan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, festivalde Hatay Büyükşehri yanlarında görmenin mutluluk verici olduğunu belirterek, süratle hayata geçirilen hizmetlerin canlı şahidi oluklarını söyledi.

Başkan Sarı, kısa sürede il genelinde bin 300 kilometrelik yolu tamamlayan, Altınözü ilçesinde de 120 kilometrelik yolu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve ekibine teşekkür etti.

HBB GENEL SEKRETERİ GÜNGÖR “BİRLİKTELİK DEĞERLERİMİZE KATMA DEĞER KAZANDIRIYOR”

HBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör Anadolu'nun her bir şehrinin kendine özgü değerleri ve üretiminin olduğunu dile getirerek Altınözü Zeytin- Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’ne emeği geçen herkese teşekkür etti.
Hatay'ın sahip olduğu değerlerle bu konuda zengin olan iller arasında geldiğine dikkat çeken HBB Genel Sekreteri Güngör, “Tabii ki bu ürünlerimizin festival ve benzeri etkinliklerle tanıtılmasının ve katma değerinin arttırılmasının ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Özellikle bu bölgedeki zeytinimizin, zeytinyağımızın katma değerinin arttırılması ve tanıtılması için bu gibi etkinliklere daha fazla ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Özellikle kurumların uyumu; merkezi idare ile büyükşehir, büyükşehir ile ilçe belediyesi ve diğer kurumlarımızın uyum içerisinde çalışmasının ne kadar daha büyük sinerji yarattığını hep birlikte görüyoruz.” dedi. 

Bu manada da Hatay'da çok güzel bir birliktelik olduğunu görmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Güngör, festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederek, festivalin hayırlı olmasını diledi.

Açılış konuşmalarının ardından okunan kuran tilavetinin ardında tüm protokol üyelerinin katılımıyla Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Açılışı kurdelesi kesilerek, festivalde kurulan standlar gezildi.

8. Zeytin- Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali kapsamında gerçekleştirilen Zeytin Kırma, Yemek, En Güzel Traktör Süsleme ve Zeytin Yeme Yarışmaları büyük çekişmelere sahne oldu. Festival kapsamında ayrıca çeşitli gösteriler, atölye çalışmaları, Moğolistan Sirk Gösterisi, şehir turu ve yürüyüş etkinlikleri gerçekleştirildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.