Beyzade Haber

Hatay İstihdam İçin Tek Yürek

EKONOMİ

6 Şubat depremlerinin ardından Hatay'da başlatılan yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında istihdam ve mesleki eğitim alanında önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, şehrin yeniden yapılanma sürecinde istihdam ve mesleki eğitim alanlarındaki gelişmeleri değerlendirmek için İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantıya vali yardımcıları, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü, ilgili kamu kurumları ve yerel sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile oda başkanları katıldı. Bu önemli toplantıda, özellikle Hatay’da deprem sonrası iş gücü piyasasının canlandırılması ve yerel istihdam fırsatlarının artırılması için alınması gereken adımlar ele alındı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, deprem sonrası şehrin ekonomik olarak ayağa kaldırılması ve istihdamın artırılması hedefiyle toplandı. Toplantıda, Hatay'ın iş gücü ihtiyacının karşılanması ve depremzedelere yeni iş imkanları sunulması için atılacak adımlar ele alındı.

Vali Masatlı, toplantıda yaptığı konuşmada, depremin yaralarının sarılmasında en önemli unsurlardan birinin istihdam olduğunu vurguladı. Masatlı, bu doğrultuda mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek, Hatay'ın yeniden inşasında nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.