Beyzade Haber

1 bardak içen boğaz ağrısı ne bilmiyor! Faydaları o kadar çok ki…

SAĞLIK

Özellikle boğaz ağrısı çekenlere önerilen biberiye çayının sağlığa birçok faydası bulunuyor. Peki biberiye çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte biberiye çayının faydaları ve kullanım alanları…

Sağlıklı bir yaşam için uzmanların önerisi olan bitki çayları, genellikle boğaz ağrısı gibi semptomları geçirmek için etkili oluyor. Ancak bazı çaylar var ki, bu çaylar boğaz ağrısını geçirmek başta olmak üzere sayısız fayda sağlıyor. O çaylardan biri olan biberiye çayı, uzmanların düzenli bir şekilde tüketmeyi önerdiği bitki çayları arasında yer alıyor. Kolayca hazırlanabilecek olan biberiye çayının sağlığa da birçok faydası bulunuyor. Peki biberiye çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte biberiye çayının faydaları ve kullanım alanları…

Biberiye çayı yapmak ve tüketmek için sadece biberiye yapraklarına ve suya sahip olmanız yeterli oluyor. Oldukça kolay hazırlanan bu çay için; 1 tatlı kaşığı kurutulmuş veya 2 tatlı kaşığı taze biberiye yaprağı kullanmak gerekiyor. Bir bardağı için olan bu ölçü, yeterince su ile birleştiğinde biberiye çayı ortaya çıkıyor. Sıcak tüketilmesi önerilen biberiye çayını kaynamış su içerisinde 10 dakika kadar demlendirdikten sonra süzerek tüketmek gerekiyor. Ayrıca uzmanlar biberiye çayı içerken bal veya limon gibi faydalı besinlerin de bu çaya eklenebileceğini belirtiyor.

Vücut için son derece faydalı olan biberiye çayı, temelde sindirimi kolaylaştırmak için öneriliyor. Hazımsızlığa iyi gelen biberiye çayının iştahı azalttığı da biliniyor. Bu nedenle kilo almak istemeyenlere yemeklerden önce içmeyi öneren uzmanlar, biberiye çayının boğaz ağrısına iyi geldiğini de söylüyor. Öte yandan yapılan araştırmalar, biberiye çayının hafızayı ve konsantrasyonu geliştirdiğini, beyin fonksiyonlarını desteklediğini ve baş ağrısı, migren gibi ağrıları da azalttığını göstermiş bulunuyor.

Eğer stresli bir gün geçiriyorsanız da bir bardak biberiye çayı içmenizde fayda bulunuyor. Stresle baş etmeyi kolaylaştıran bu çay, kalp ve damar sağlığını da koruyor. Ayrıca hemen yapılan son araştırmadan da bahsedelim: Bu araştırmaya göre, düzenli olarak biberiye çayı tüketmek, cilt sağlığını olumlu anlamda desteklemek manasına geliyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.