Beyzade Haber

2025 asgari ücret zammında kötü haber

EKONOMİ

Asgari ücrete 2025 zammı hakkında açıklama geldi. Gelen açıklama milyonları üzdü.

2025 yılı asgari ücreti hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada geçen sene asgari ücret zammını bilen Özgür Erdursun, 2025 yılında asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı. Erdursun yaptığı açıklamada asgari ücrete çok az zam yapılacağını söyledi.
2025 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu toplanacak. İşçi kesimini temsilen Türk İş Konfederasyonu, işveren kesimini temsilen TİSK, hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı masada olacak.
Komisyon yapacağı en az 3 toplantıdan sonra 2025 yılının tamamında geçerli olacak asgari ücreti tespit edecek.
Özgür Erdursun yaptığı son dakika açıklamasında 2025 yılında asgari ücret zammının düşük kalacağını söyledi. Beklentilerin aksine asgari ücretin en fazla 20 bin lira olacağını söyleyen Erdursun, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Ocak ayı geldiğinde asgari ücret artacak. Asgari ücret Temmuz ayında bildiğiniz gibi artmadı, hedeflenen enflasyon üzerinde olursa asgari ücretin maksimum 20 bin TL olacağını düşünüyorum. Orta Vadeli Program'da enflasyon hedefi verildi, memurun, memur emeklisinin ne alacağı zaten belli"
Kaynak: Haber Merkezi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.