Beyzade Haber

2025'te partilerin Hazine'den alacağı yardımlar belli oldu

GÜNDEM

Genel seçimde yüzde7 barajını aşan AKP, CHP, MHP, İyi Parti ve DEM Parti, ocak ayında 5 milyar 68 milyon lira Hazine yardımı alacak.

Siyasi Partiler Kanunu gereği son genel seçimlerde barajı aşarak Hazine yardımına hak kazanan 5 siyasi partiye 2025 yılında verilecek yardımın toplam tutarının 5 milyar 68 milyon liralık yardım olacağı belirlendi.
Siyasi Partiler Kanunu’na göre, son milletvekili genel seçimlerinde ülke barajını aşan siyasi partilere her yıl hazineden ödenmek üzere devlet yardımı yapılıyor. Partiler aldıkları oy oranında Hazine'den destek alıyorlar.
Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre AKP, CHP, MHP, İyi Parti ve sonradan adını Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) olarak değiştiren Yeşil Sol Parti yüzde 7 barajını aşarak hazine yardımı almaya hak kazandı.

Ocak ayında AKP 2 milyar, CHP 1 milyar 440 milyon, MHP 568 milyon, İYİ Parti 560 milyon, DEM Parti de 498 milyon lira hazine yardımı alacak. Toplam yardım tutarı 5 milyar 68 milyon lira olacak. Hazine yardımı en geç 10 Ocak 2025 tarihine kadar siyasi partilerin hesaplarına yatırılacak.

Siyasi partilere yapılan hazine yardımları, genel seçim ve yerel seçim yıllarında değişiyor. Geçen yıl 5 milyar TL'yi aşan bu yardım tutarı, bu yıl 6 milyar TL'yi geçti. En büyük payı AKP alırken, onu CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP takip etti. Bu yıl ise yeni bir parti olan DEM Parti de hazine yardımından yararlandı.
Kaynak: Habertürk
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.