Beyzade Haber

Adana’daki en iyi 11 kebapçı

AİLE

Kebap keyfi denildiği zaman Adana’nın ününü duymayan yoktur. Adana hem gastronomi ile hem de kültürü ile öne çıkan muazzam bir şehir. Kebap yemek isteyenlerin gitmesi gereken 11 kebapçıyı özenle hazırladık.

Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Adana, kebabın başkenti olarak biliniyor. Tüm restoranlar arasından seçim yapmak zor olsa da hem turistler hem de Adanalılar tarafından önemsenen en iyi 11 kebapçıyı sizin için listeledik.

Salaş ve doyurucu bir yer arıyorsanız tercihiniz Kling Usta olmalı. Sadece yerlilerin bildiği bu özel kebap mekanı, en iyi lezzetleri bir arada sunan bir cevher. Kling Usta’nın özel kebabını yiyebilir, yanında soğuk ayran içebilir ve güne en keyifli yerden devam edebilirsiniz.

Kebabı, mezesi, salatası, içecekleri, turşusu ve daha fazlasıyla en iyisini sunan bir restoran. Kuruköprü’de bulunan Cik Cik Ali, en iyi lezzeti sunuyor. Yıllardır hazırladığı başarılı yemekler ile adını duyurmayı başarmış olan Cik Cik Ali, esnaflar arasında son derece popüler.

Adından da anlaşılacağı üzere Bol Kepçe, doyurucu yemekleri ile biliniyor. Bol Kepçe’nin özel kebabını deneyerek Adana’da unutamayacağınız bir deneyim yaşayabilirsiniz. Keresteciler Sitesi’nde yer alan Bol Kepçe yoğun, doyurucu ve leziz tatları ile biliniyor.

1921’den beri kebapçı olarak çalışmalarına devam eden Kebapçı Mesut, lezzetli yemekler hazırlıyor. Sadece kebabı değil özel salatası ve turşuları ile de bilinen Kebapçı Mesut, Kocavezir Mahallesi’nde yer alıyor. Seyhan’da bulunan Kebapçı Mesut, yabancı turistler arasında da son derece popüler.

Birbiçer Kebap Salonu hem adı hem de lezzetleri ile öne çıkıyor. Birbiçer Kebap Salonu’nda hayatınızdaki en iyi kebabı yiyebilir ve yanında bol köpüklü yayık ayran içebilirsiniz. Özel yapım lavaşları, kıvamında hazırlanan kebabı ve daha fazlasıyla son derece modern ve leziz bir lokasyon.

Yerel lezzetleri önemseyen Eyvan Kebap, küçük işletmeler ile çalışıyor. Özenle hazırlanan kebap ve ikramları her zaman leziz ve taze oluyor. Bu sebep ile de çok sık tercih edilen bir mekan.

Adanalıların en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Yeşil Kapı, közlenmiş soğan ve salatası ile biliniyor. Özel ekmekleri, yoğun baharatı ve tam yerinde kebap lezzeti için en çok tercih edilenlerden biri.

Yağ Camii Halk Bankası yanında yer alan İştah Kebap, sadece yerliler tarafından biliniyor. Kebabı ile öne çıkan bu özel restoran, basit ama lezzetli tatlar hazırlıyor. Adana için değerli bir yer olan İştah Kebap, Adana’nın yoğun çarşısında yer alan İştah Kebap, yerlilerin vazgeçilmez.

Basit, samimi ve güler yüzlü olan bu mekan, en iyi esnaf lokantalarından biri. Halk tarafından sık sık tercih edilmesi ve her zaman kalabalık olması Kebapçı Ufuk’un Yeri için bilinen bir özellik. Kilo kilo kebap yemek istediğiniz zaman Ufuk’un Yeri’ne gidebilirsiniz.

Adana içerisinde meşhur olmakla kalmayıp adını tüm ülkede duyurmayı başaran Kazancılar, özel kebabı ile öne çıkıyor. Sarıyakup Mahallesi’nde yer alan Kazancılar, doyurucu ve keyifli bir öğün için en çok tercih edilen adres.

1979’dan beri Adana’yı özel kebabı ile buluşturmaya devam eden Elem Restoran, kebabı ile dikkat çekiyor. Yüreğir’de bulunan Elem Restoran, modern ve klas bir deneyim sunuyor. Hem yemek yemek hem de iyi bir kalite ile karşılaşmak istiyorsanız Elem Restoran’ı tercih etmelisiniz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.