Beyzade Haber

Ağlayarak yemek hazırlamaya son, bu yöntemler ile soğan doğramak çok kolay

GÜNDEM

Yemek hazırlamak değil de soğan doğramak birçok kişinin canını sıkabilir. Ne yaparlarsa yapsınlar soğan doğrarken ağlamadan edemeyenler, bu sorunun önüne geçebilmek adına yeni yöntemler araştırırlar. Bizler de bu içeriğimizde o etkili yöntemlere yer verdik.

Sağlıklı beslenmenin ilk kuralları arasında hazır gıdalardan uzak durmak gelir. Paketli gıdalar çocuklar için olduğu gibi yetişkinler için de uygun bir tercih değildir.
Şu sıcak yaz günlerinde çok daha önemli bir hale gelmiş olan evde beslenme, uzmanlar tarafından da sık sık gündeme getirilmeye başlandı. Hava sıcaklıklarının rekor kırdığı şu günlerde besin zehirlenmesi vakalarının artığını belirten uzmanlar, bu gibi durumların önüne geçilebilmesi açısından evde yemek hazırlamaya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.
Evlerinde yemek hazırlayan birçok kişi yaz menüleri ile sofralarını donatmaya devam ederlerken bu süreçte yılların sorunu olan soğan doğrama da arama motorlarına sık sık konu olmaya başladı. Yemek hazırlamaktan zevk alan kişilerin dahi pek hoşlanmadıkları soğan doğrama işlemi, özellikle göz yaşartıcı olduğu için birtakım tekniklere ihtiyaç duyulmasına yol açtı. Peki, göz yaşartmayan soğan doğrama teknikleri nelerdir? Ağlamadan soğan doğramak için ne yapmak gerekir? İşte konuya dair basit ama etkili yöntemler…

Soğan, kesildiği an itibari ile göz yaşartmaya başlayan bir sebzedir. Bazı soğanlar ise yalnızca kabuklarının soyulması ile dahi gözlerden yaş akmasına yol açabilir. Birçok kişi, soğanın bu etkisine neyin sebep olduğunu öğrenmek üzere konuya yönelik sorgulamalarda bulunur.
Soğanın içeriğinde, böceklerden ve mikroplardan korunabilmek adına salgıladığı bazı enzimler bulunmaktadır. Enzimler, sebzenin içerisinde bulunan sülfidleri parçalar ve neticede de sülfir oksit oluşumu gerçekleşir. Bir tür gaz olan sülfir oksit göz ile temas etmesi halinde gözlerin yaşarmasına sebep olur.

Soğan keserken gözlerinin yaşarmasını istemeyenlerin uygulayabilecekleri basit ama etkili birtakım yöntemler bulunur. O yöntemlerin başında ise dondurma gelir.
Soğanı kesmeden önce hafif bir şekilde dondurmak, sülfir oksidin etkisini azaltır. Bu sayede de gözler yaşarmamış olur.

Soğan keserken sakız çiğnerseniz gözlerinizin yaşarmasını engellemiş olursunuz.
Yanı sıra soğanı suyun içerisinde keserseniz hava temasını azaltacağınız için gazın göz yaşartıcı etkisinin de önüne geçmeyi başarabilirsiniz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.