Beyzade Haber

Ahmet Akın, Milli Gazete’yi ziyaret etti

GÜNDEM

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Millî Gazete’yi ziyaret etti. Akın, “Sıfırdan başladığımız Balıkesir’in inşasını en kısa sürede bitirerek üzerinde yük olmayan borçsuz ve refah içerisinde bir Balıkesir’i vatandaşlarımıza teslim etmeyi kendimize görev edindik” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın beraberindeki heyetle birlikte Milli Gazete’yi ziyaret etti. Milli Gazete Genel Müdürü ve İmtiyaz Sahibi Ömer Yüksel Özek ile Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş’ın misafir ettiği Ahmet Akın’a, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Naki Çetin, Balıkesir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bülent Ergün ve Gazeteci Nejdet Saraç eşlik etti. Yapılan ziyarette ayrıca MİLSAN Genel Müdürü Cemil Pehlivan, Milli Gazete Reklam Koordinatörü Ertuğrul Köse, Saadet Partisi Balıkesir İl Başkanı Abdülkadir Durmaz, Saadet Partisi Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Ramazan Yıldız’da bulunurken, Türkiye ve Balıkesir gündemine dair sohbetler edildi.

Milli Gazete’yi ziyaretinde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “ Millî Gazete’ye ilk ziyaretimiz oldu ve ziyaretlerimize devam edeceğiz. Bizler de sizleri Balıkesir’imize bekleriz. Balıkesir’de büyük bir çalışma içerisindeyiz. Tarım ürünleri üzerine hazırlamış olduğumuz büyük planlar ile çalışmalar yapıyoruz. Biliyorsunuz ki Balıkesir Türkiye’nin en önemli tarım şehirlerinden biri durumunda. Çiftçimizi rahatlatmak ve Balıkesir’in üzerine bırakılan yükü hafifletmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sıfırdan başladığımız Balıkesir’in inşasını en kısa sürede bitirerek üzerinde yük olmayan borçsuz ve refah içerisinde bir Balıkesir’i vatandaşlarımıza teslim etmeyi kendimize görev edindik” dedi.

Balıkesir’i büyük bir borç ile devraldıklarını söyleyen Ahmet Akın, ““Ben Balıkesir’de 6 ay önce göreve geldim. Göreve gelir gelmez ilk yaptığımız iş belediyemizin ne kadar borcu olduğunu öğrenmek oldu. AKP yönetiminde sadece 2022 yılında 6 defa üst üste kredi alınmış. Bu rakam 3 buçuk milyar TL. Şu an ise faizi ile beraber 6 milyar TL civarında borç olarak gözüküyor. Bu kadar paranın nereye harcandığını merak ettik ve araştırdık. Araştırmalarımız sonucunda hiç bir yatırım olmadığını gördük. Bu paralar ile yatırımlar yapılsaydı zaten milletimiz ne bu kayıp kaçaklar ile uğraşırdı ne yüksek faturalar ile karşı karşıya kalırdı ne de biz 50 yıllık kanalizasyon, su, arıtma vb. yatırımlardan mahrum kalırdık. Bunu mecliste de dile getirdim bu paraları ne yaptılar açıklamak zorundalar. Açıkladıkları konuların hiçbirinin bu alınan paralarla alakası yok. Eğer bu para bizde olsaydı Balıkesir’de olan yüzde 70’lik kaçağı en az yüzde 20’lere yüzde 25’lere indirirdik” ifadelerini kullandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.