Beyzade Haber

Aile hekimleri Ankara'da toplandı: Asla geri adım atmayacağız

GÜNDEM

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) önderliğinde ‘Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ tasarısına karşı ‘Büyük Ankara Mitingi’ düzenlendi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) önderliğinde, "Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği" tasarısına karşı Ankara Anıtpark’ta geniş katılımlı bir miting düzenlendi. Mitinge, AHEF’in yanı sıra Hekim Birliği Sendikası, Aile Hekimleri Çalışanları Sendikası (AHESEN), Aile Sağlığı Çalışanları Ebe ve Hemşire Dernekleri Federasyonu (ASEF), Hürriyet Sağlık Sendikası ve diğer birçok sivil toplum kuruluşu katıldı.
Aile hekimleri, söz konusu yönetmeliğin bilimsel temellere dayanmadığını ve muayene sayısına bağlı teşvik ödemesinin koruyucu sağlık hizmetlerinin amacına aykırı olduğunu vurguladı.
Hekim Birliği Sendikası Başkanı Hatice Çerçi Balcı
Mitingte konuşan Hekim Birliği Sendikası Başkanı Hatice Çerçi Balcı, "Her türlü cezanın hekime kesildiği bu sistemi protesto etmek için buradayız. Hekim maaşlarının bir ceza aracı olarak kullanılmasına karşı çıkıyoruz. Yaklaşık 5 bin kişilik bir katılımla sesimizi duyurmaya geldik" dedi.
AHEF Başkanı Türkü Yağmur Nehir
AHEF Başkanı Türkü Yağmur Nehir, sağlıkta şiddet, mobbing ve hak kayıplarına karşı durmak için bir araya geldiklerini belirterek, “Biz hastalarımıza bilimsel temellere dayalı sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Şiddet ve baskılar, sadece hekimleri değil, tüm sağlık sistemini olumsuz etkiliyor" şeklinde konuştu. Nehir, haklı mücadelelerinden asla geri adım atmayacaklarını da sözlerine ekledi.
Kaynak: DHA
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.