Beyzade Haber

Ailesinin tamamı şehit oldu kendisi gazi

GÜNDEM

7 Ekim 2023’te başlayan İsrail’in kitlesel terör saldırılarında, bugüne dek on binlerce Filistinli çocuk işgal güçleri tarafından şehit edildi. Gazze’de hayatta kalma mücadelesi veren yüz binlerce çocuk ise bombardımanların yanı sıra açlık, susuzluk ve salgın hastalıklar karşısında hayata tutunmaya çalışıyor.

İşgalci İsrail’in saldırısı sonucu tüm ailesini kaybettiği bombardımandan yaralı olarak kurtulan Nisreen Maqat, bu çocuklardan sadece birisi. Leğen kemiği ve ayağında kırıklar bulunan küçük kızın vücudunda çok sayıda da şarapnel var. Filistinli kız çocuğu, Gazze’de yaşanan tıbbi malzeme tedarik sıkıntısı sebebiyle tedavi edilemiyor.

İsrail ablukası nedeniyle Gazze Şeridi’nde sıkışan çocuklar, en temel hayati ihtiyaçları olan su, yemek ve ilaca ulaşamıyor. B u çocuklardan birisi de Nisreen Maqat. Küçük kız, İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde yer alan Jabalia Al-Balad’daki Al-Nazla mahallesindeki evlerine düzenlediği saldırıda tüm ailesini kaybetti. O saldırıdan yaralı olarak kurtulan Nisreen Maqat’ın Gazze’de tedavi görmesi, tıbbi yetersizlik sebebiyle ne yazık ki mümkün değil.

İsrail ablukası nedeniyle Gazze’de çocukların yetersiz beslenme vakaları da giderek artıyor. İşgalci İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırı ve yoğun kuşatması devam ederken, gıda krizinin yaşandığı Gazze’de salgın hastalıkların yayılmasının yanı sıra özellikle çocuklarda yetersiz beslenme vakaları hızla artıyor. nYetersiz beslenme ve ilaç eksikliği nedeniyle 6 yaşındaki Filistinli çocuk Hikmet Bedir, tedavi gördüğü Deyr Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesinde şehit oldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.