Beyzade Haber

Akşam yemeğinden sonra yoğurt ile birlikte tüketenin sindirim sistemi yenilenecek

SAĞLIK

Keten tohumunun güçlü besin değerlerine ve özelliklerine dikkat çeken uzmanlar, bu tohumun insan sağlığını desteklediğini belirtti. İşte ayrıntılar…

Bağırsaklar, pek çok uzman tarafından vücudun ikinci beyni olarak görülürler. Dolayısı ile sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması, genel sağlık tablosunu doğrudan etkilemektedir. Bu kapsamda özellikle yeme- içme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, son olarak keten tohumuna dikkat çekti.
Keten tohumunun çoğunluk ile diyet sürecinde tüketildiğini belirten uzmanlar, aslında bu mucizevi besinin herkesin beslenme programında yer alması gerektiğini vurguladı. Peki, keten tohumunu bu denli özel kılan ne? Keten tohumu nasıl tüketilmeli? İşte keten tohumuna dair tüm merak edilenler…

Keten tohumunun kadın sağlığı açısından çok çeşitli yararları bulunur. Yumurtlamayı desteklemesi ile birlikte hormonal dengenin geri kazanılmasına yardımcı olan tohum, hamile kalma ihtimalini de artırmaktadır. Ayrıca bu tohumun menopoz sonrasında sıklık ile gözlenen kardiyovasküler problemlerin önüne geçtiği de bilinmektedir.
Keten tohumunun cilt sağlığına da son derece büyük katkıları bulunmaktadır. Cilde esneklik kazandırmasının yanı sıra yaşlanma belirtilerini de geciktiren tohum, maske olarak cilde uygulanabilmektedir.
Sindirim sistemi açısından da faydalı olan keten tohumu tüketimi, bağırsak sağlığını destekler. Kabızlık gibi sorunların önüne geçme noktasında etkili olan keten tohumu, ayrıca metabolizma hızını da artırır.

Keten tohumu çok farklı şekillerde tüketilebilir. Öğütülmüş hali direkt su ile birlikte tüketilmeye müsait olan tohum, ayrıca yulaf lapası ve smoothie gibi besinler ile birlikte de tüketilebilir.
Salatalara eklendiğinde lif ve omega- 3 alımını artıran keten tohumu, suda bekletildiğinde jelimsi bir kıvam alır. O jel, cilt sağlığını büyük ölçüde desteklemektedir.
Ayrıca akşam yemeğinden sonra bir kase yoğurt ile birlikte tüketilen keten tohumunun sindirim sistemini gece boyunca düzenlediği bilinmektedir.

Faydaları ile öne çıkan keten tohumu bazı kişiler için sakıncalı olabilir. Özellikle hamilelerin ve emziren kadınların kesinlikle keten tohumu tüketmemeleri tavsiye edilir.
Yüksek miktarda potasyum içerdiği için böbrek hastalarının durumlarını ağırlaştırabilen keten tohumu, östrojene bağlı kanser türlerine yakalanan kişiler tarafından da tüketilmemelidir.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.