Beyzade Haber

Ali Ece'den Lyon - Beşiktaş maçı değerlendirmesi geldi

SPOR

Spor yorumcusu Ali Ece, Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Lyon ile deplasmanda karşı karşıya geldiği mücadeleyi değerlendirdi.

Fanatik gazetesi yazarı Ali Ece, Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Lyon ile deplasmanda oynadığı maçı kaleme aldı.
İşte Ali Ece'den Lyon - Beşiktaş değerlendirmesi:
"Teknik direktör Sage geçen sezon yakın tarihinin en kötü dönemini yaşayan Lyon’u çok iyi toparladı. Lyon maça yine Bielsa usulü adam adama presle başladı ve ilk yarım saat Beşiktaş’ı çok zorladı.
Sage, Beşiktaş’ın son maçlarını çok iyi analiz etmiş ve sağda stoper kademesinde Gabriel, sağ önde de defansif katkısı üst düzey Rashica yokken Svensson’un nasıl sudan çıkmış balığa döndüğünü fark etmiş.
Soldan hem Benrahma hem de zaman zaman Cherki ile maçın ilk bölümünde çok zorladılar.
Neyse ki kaleci Ersin uzun zamandır en iyi devresini oynadı, özellikle Benrahma’nın dar alanda Svensson’u kolayca geçtiği pozisyon sonrası Ersin’in reaksiyonu çok iyiydi.
Beşiktaş kalesinde erken gol yemeyince 30’dan sonra oyunu dengeledi. Joao Mario Beşiktaş’a geldiğinden beri en iyi performansını merkez orta sahada ilk 45’te sergiledi.
Hem Gedson-Ndour ikilisinin yükünü hafifletti hem de üçüncü alanda Rafa Silva’ya eşlik etti. Muçi ise yine kanat forvette dağınıktı neyse ki Masuaku Amsterdam’daki felaket performansını tekrarlamayıp Beşiktaş’ın solunu dengeleyen isim oldu.
İkinci yarıya Masuaku daha da iyi başladı, hatta dakikalar ilerledikçe solda adeta canavarlaştı, Ersin de aynı şekilde ikinci yarıda devleşti.
Kaptan Ersin’in 53’te kale dibinden Lacazette’in vuruşunu kurtarırken sergilediği kalecilik reaksiyonu mükemmeldi. O kurtarış Gedson’un Beşiktaş’ı öne geçiren golü kadar skor tabelasında etkili oldu.
Sarısı olmasına rağmen Emirhan çok iyi maç çıkardı. Felix ise solak bir stoper ne kadar iyi sağ stoper oynayabilirse o kadar iyi oynadı, son 10 dakikada ise adeta hareketli bir Çin Seddi’ne dönüştü.
Giovanni hoca maça çok doğru şekilde müdahale etti: Muçi’nin o hatasından sonra Semih’i hemen yerine sokması çok doğruydu.
Ayrıca ilk yarıda oyun temposunu düşürme ve sakin geçişlerle oyunu dengeleme stratejisi son derece yerindeydi. Bu galibiyette emeği geçen herkesi öpüyorum tabii ki gözlerinden!"
Kaynak: internet haber merkezi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.