Beyzade Haber

Antalya'da domates sezonu açıldı: Piyasası 25-28 TL arasında değişiyor!

EKONOMİ

Antalya'nın Aksu ilçesindeki geniş domates tarlalarında hasat mevsimi başladı ve yaklaşık 32 bin dekarlık alandaki ürün toplanıyor..

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Antalya'nın Aksu ilçesinde yaklaşık 32 bin dekarlık alana ekilen domateslerin hasadı gerçekleştirilmeye başlandı.
Gerçekleştirilen domates hasadında 513 bin 352 tona yakın bir rekolteye ulaşılması hedeflenirken, domates üretimi her geçen yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça başarılı görünüyor.
30 yıldır çiftçilik yaptığını ve işini çok sevdiğini aktaran üretici kadın Songül Çimen, şunları kaydetti:
Domatesin iyi paraya satılmasını hedeflediklerini dile getiren Çimen, "100 ton hasat ederiz diye düşünüyorum. Domates piyasası 25 TL ile 28 TL arasında değişiyor. Bakalım ne kadara verebileceğiz. Fişlerde iyi rakamlar yazıldığı zaman yüzümüz gülüyor. Para kazanınca işimize çok daha sıkı sarılıyoruz. Yüzümüz güldüğü taktirde üreticiliğe devam edeceğim. 2 çocuğum var onları okutuyorum. Kimseye muhtaç etmek istemiyorum. Çiftçiliği içimden gelerek ve severek yapıyorum. Devletimizden ardımıza destek istiyoruz" diye konuştu.
"İlkokuldan bu yana çiftçilik yapıyorum, seradayım. Çoğunlukla domates ekiyorum. Çiftçiliği çok seviyorum. Kadın halimde üretmeye devam ediyorum. 11 dekar serada domates ekiyorum. İlk hasadı bugün yapıyoruz. İlk hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Sebze Hal’ine vardığımızda güzel paraya satılması bizi çok memnun ediyor. Kolaylıkla yetişmiyor bu ürünler. Kadın halimle mücadeleye devam ediyorum. Devletimizin de el uzatmasını istiyoruz. Biz kadın çiftçilere destek olsun istiyoruz. Sera da ayrı evde ayrı çalışıyoruz. Maliyetler arttı çiftçilikte. Ürünümüz güzel fiyata satıldı mı güler yüzle dönüyoruz."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.