Beyzade Haber

Antik çağlardan günümüze ulaşan mucize, kuru incirin faydalarına inanamayacaksınız

SAĞLIK

Çok çeşitli tariflerde kendine yer bulan kuru incir, insan sağlığı açısından son derece yararlıdır. Peki, kuru incir tüketimi neye/ nelere iyi gelir? İşte ayrıntılar…

Yapılan araştırmalar neticesinde geçmişinin antik çağlara kadar dayandığı kesinleşmiş olan incir, mevsiminin en sevilen meyvesidir. Hem taze hem de kuru olarak tüketilebilen bu meyve, uzmanların tavsiyelerine de sık sık konu olur.

İncirin kuru versiyonunun insan sağlığı açısından son derece faydalı olduğu bilinir. Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilen bu meyve, özellikle sindirim sistemi üzerinde etkilidir.

Lif bakımından zengin olan kuru incir, sindirim sisteminin doğru bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Yanı sıra kabızlık durumunun da önüne geçen bu meyve, kişinin daha dinç hissetmesini sağlar.
Antioksidan içeren kuru incir, bağışıklık sistemini doğal olarak güçlendirir. Potasyum bakımından da zengin olduğu için kalp ve damar sağlığını destekleyen meyve, kan basıncını dengeleyerek yüksek tansiyonu düşürür.
Demir ve magnezyum içeren kuru incir hem anemiye hem de kemik hastalıklarına karşı koruyucudur. Ek olarak kalsiyum da içerdiği için kemiklerin güçlenmesine yardımcı olan kuru meyve, B vitaminleri bakımından zengindir. Bu da meyvenin sinir sistemi üzerinde de etkili olduğunu göstermektedir.
Antiinflamatuar özelliği bulunan kuru incir, eklem sağlığını destelemektedir. Son olarak doğal şekerler içeren meyvenin kişiye enerji açısından katkı sunduğu bilinmektedir.

100 gram kuru incir üzerinden yapılmış olan kalori ve besin değeri hesabı şu şekildedir:

Her besinde olduğu gibi kuru incir tüketiminde de bazı yan etkiler gözlenebilir. Aşırı tüketim halinde gözlenen bu yan etkiler şu şekilde sıralanabilir:
Kan şekerini yükseltebilir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.