Beyzade Haber

“Aradaki nifakların çaresi Millî Görüş”

SİYASET

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Saadet Erzurum İl Başkanlığı’nın 7’nci Olağan Kongresi’nde konuştu. Arıkan, gündemin öne çıkan konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Erzurum’da konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan, Bahçeli’nin Öcalan çağrısı ile ilgili konuştu. Arıkan, “Gönül ister ki barış olsun. Ancak önceki dönem yaptıkları işlere bakınca inancımız kalmıyor. Kürt meselesinin çözümü belli. Ümmet çatısı dışındaki çözümler kalıcı olamaz. Yavuz Sultan Selim’den beri beraber yaşayan Kürtler ve Türklerin arasına nifak sokuldu. Bu nifakın bitmesi Millî Görüş siyasetini seçmekle başlar. Gerçekten çözüm istiyorsanız, gelin bir masanın etrafında konuşalım. Millî Görüş’ün, Saadet Partisi’nin olmadığı masadan çözüm çıkmaz” şeklinde konuştu.

Siyonist oluşum İsrail’in bölgede savaşı körüklediğine dikkat çeken Arıkan, “Siyonizm Arz-ı Mev’ud için çalışıyor. Dün Filistin’de yaptıklarını bugün Lübnan’a, İran’a sıçratmaya çalışıyorlar. Ama şunu unutmayalım! Arz-ı Mev’ud kapsamında bulunan bölgenin önemli bir bölümü bizim ülkemizi de kapsıyor. Buna karşı birlik ve beraberliğimizi ve güçlü şahsiyetli bir dış politikaya ihtiyacımız var” dedi.

Devam eden 2025 merkezi bütçe tartışmaları ile ilgili konuşan Arıkan, “Faiz, derinden derine kemiriyor bütçeyi. Ödeme garantisi verilen şehir hastanelerine, köprülere milyarlarca lira para harcanıyor. Yeni yatırımlara ödenek yok. Eski yapılan yerlere verilen garantiler ödeniyor. Bütçe yatırıma, üretime, vatandaşa harcanmıyor” diye konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, terör elebaşı Öcalan ile ilgili yaptığı çağrıya da değinen Arıkan, “Gönül ister ki barış olsun. Ancak önceki dönem yaptıkları işlere bakınca inancımız kalmıyor. Kürt meselesinin çözümü belli. Ümmet çatısı dışındaki çözümler kalıcı olamaz. Yavuz Sultan Selim’den beri beraber yaşayan Kürtler ve Türklerin arasına nifak sokuldu. Bu nifakın bitmesi Millî Görüş siyasetini seçmekle başlar. Gerçekten çözüm istiyorsanız, gelin bir masanın etrafında konuşalım. Millî Görüş’ün, Saadet Partisi’nin olmadığı masadan çözüm çıkmaz” şeklinde konuştu.

Tüm bu yaşanılan sorunların Saadet iktidarıyla çözüme kavuşacağını ifade eden Arıkan, “Saadet iktidarı sadece bizim ülkemiz için değil, bölgemiz ve hatta dünyamızın kurtuluşu olacaktır. Biz buna hazırız! Bunun için tüm teşkilat mensuplarımız gecesini gündüzüne katarak çalışıyor ve çalışmaya devam etmektedir” değerlendirmesinde bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.