Beyzade Haber

Atanamayan öğretmenlerden, Ankara’dan mülakat tepkisi

EĞİTİM

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen atanamayan öğretmenler, Ankara Ulus’tan atama taleplerini gündeme getirdi. İktidarın mülakat ile ilgili sözlerine dikkat çeken öğretmenler, mülakat sonuçlarının açıklanmaması ile birlikte mağduriyetin daha da arttığına dikkat çekti. Eylemde Millî Gazete’ye konuşan eğitimci Fatih Genç, 2023 atamasının yapılmaması ile birlikte öğretmenlerin hazırlık süreci ile 2 yıldır atama beklediğine dikkat çekti.

Son aylarda özellikle mülakat krizi ile sık sık gündeme gelen öğretmen atamalarına ilişkin süreç hâlâ sonuçlanamazken, atanamayan öğretmenler Ankara Ulus Meydanı’ndan seslendi. Öğretmenler özellikle mülakat krizi ile yaşadıkları mağduriyetlerin arttığına dikkat çekti.

Eylemde konuşan öğretmenler, iktidarın mülakat ile ilgili sözlerini hatırlatırken, 2023 yılında gerçekleştirilen mülakat sonuçlarının açıklanmaması ile öğretmenlerin mağduriyetinin arttığına dikkat çekti. Mülakat sonuçlarının bir an önce açıklanarak atamaların gerçekleştirilmesi için çağrıda bulunuldu. 

Mülakatların 45 dakikanın da altında sürdüğüne dikkat çeken öğretmenler, yaşananların mülakatların güvenirliği ile ilgili soru işaretlerine neden olduğuna vurgu yaptı. 100 bin civarında ücretli öğretmenin görevli olduğunu ifade eden öğretmenler, ücretli öğretmenlerin yerine atanamayan öğretmenlerin Türkiye’nin her noktasında göreve hazır olduğu kaydedildi.

Eylemde Millî Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan eğitimci Fatih Genç, 2023 yılı atamasının yapılmaması ile birlikte Cumhuriyet tarihinde en uzun süre atama yapılmayan bir dönem olduğunu belirterek, “2022 yılında hazırlık kursuna başlayan bir öğretmen hâlâ atanamadı. Geçen süreçte mülakat krizi, atama yapılmama ihtimali gibi süreçler atlatan bu öğretmenler için atama tarihi muhtemelen 2025 olacak. Bu atama ise 2024 yılının değil 2023 yılının ataması olacak. Mülakat sonuçlarının sehven açıklanması ve bunların geri çekilmesi de soru işaretlerine neden oldu. Atama yapılmayan öğretmenler beklerken bu süreçte ise ücretli öğretmen sayısı 90 binin üzerine çıktı” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.