Beyzade Haber

BAE, Sudan’da ne yapmaya çalışıyor?

DÜNYA

Sudan’daki iç savaşta isyancı Hızlı Destek Güçleri’ne parasal ve lojistik destek veren Birleşik Arap Emirlikleri insani krizin artmasına sebebiyet veriyor. Yaşanan son gelişmelerde ise BAE’nin Sudan’daki varlığının bununla kalmadığı askeri olarak da meydanda olduğu ortaya çıktı.

BAE, Salı akşamı yaptığı açıklamada yaşanan bir trafik kazasında 4 askerin hayatını kaybettiğini, 9 askerin de yaralandığını belirtmişti. Askerlerin gerçekten de BAE topraklarında bu olayı yaşadığı konusu ise şüphe uyandırmıştı.

BAE Savunma Bakanlığı Salı akşamı “BAE'de görev sırasında meydana gelen bir kaza sonrasında” dört askerin hayatını kaybettiği ve dokuz askerin de yaralandığını açıkladı.
Uzmanlar ise ölenlerin Sudan savaş uçakları tarafından düzenlenen bir askeri saldırıda öldüğünü ve sayının bakanlığın açıkladığından daha fazla olduğunu belirtmişti.
Sudan Vatan Haber Ajansı’nın yaptığı haberde şöyle denildi: ‘’Geçtiğimiz hafta aktivistlerin bildirdiğine göre, Sudan'ın batısında askeri teçhizat ve cihazların yerleştirilmesinde Hızlı Destek Güçleri milislerine katılan bazı Birleşik Arap Emirlikleri subay ve askerleri Sudan'da hayatını kaybetti.’’
Sudanlı siyasetçi Dr. Tacussır Osman olaya dair yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’ Sızdırılan görüntüde Sudan’dan gelen bir kargo uçağından BAE askerlerinin cenazeleri indiriliyor. BAE neden utanıyor? Niçin bu askerlerin kendi sınırları içinde görev ifa ederken hayatlarını kaybettiğini iddia ediyor? Bilin ki görevlerinizi ifa edeceğiniz yer işgal ettiğiniz adalardır. Ama Darfur’da Sudan halkına karşı paralı milislerle yaptığınız şeye gelince bundan rezillik ve utançtan başka bir şey elde edemeyeceksiniz!’’
Haber: Hamza Korkmaz
Kaynak: internet haber merkezi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.