Beyzade Haber

Bakan Fatih Kacır otomotiv sektöründeki yatırımlar hakkında açıklama yaptı

GÜNDEM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Türkiye'deki otomotiv sektörü ve gelişimi hakkında açıklamalarda bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Anadolu Ajansına açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, Türkiye'de yapılacak otomotiv yatırımları hakkında önemli bilgileri aktardı

Habertürk, geçtiğimiz dönemde yaptığı haberde Chery'nin Türkiye yatırımı için sıcak gelişmeler yaşandığını okuyuculara duyurmuştu. Habertürk Otomotiv Editörü Yiğitcan Yıldız, Chery'nin İspanya'da planladığı otomotiv üretimini Ekim 2025'e ertelediğini ve bu gelişmeden hemen önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Chery International Başkanı Zhang Guibing'i Dolmabahçe'de kabul ettiğini bildirmişti. Habertürk'ün edindiği bilgiye göre, Dolmabahçe'deki görüşmenin ana gündem maddelerinden biri de Chery'nin olası Türkiye yatırımıydı.
Habertürk'ün edindiği bilgiye göre; BYD'nin Türkiye yatırımının detaylarının Kasım ayı başında kamuoyuna açıklanması bekleniyor.
Kaynak: AA, Habertürk
BYD, 2026da üretim başlayacak, imzalar atıldı. Manisa OSB'de yer tahsis süreci tamamlandı. Fabrika inşaatına ilişkin izin başvuruları gerçekleştirildi.
Chery'nin otomobil yatırımı için sıkı diyalog halindeyiz, yatırım için son basamaklara geldik. Başka markalarla da Türkiye'nin potansiyelini paylaşmaya devam edeceğiz.
Togg, 16 ay içinde 37 bin araç üretti, dünyanın en kıymetli elektrikli araç markasının 6'ncı yılında geldiği üretim hacmine bir yılda geldi.
81 ilin tamamında hızlı şarj üniteleri kurulmuş oldu. Türkiye, elektrikli araç başına düşen şarj ünitesi sayısında Avrupa'da lider konumda.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.