Beyzade Haber

Bakan Işıkhan'dan emekli maaşı hakkında kritik açıklama!

EKONOMİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada 2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacaklar arasındaki oluşacak fark hakkında çalışma yapıldığını aktardı. Bakan Işıkhan çalışma saatlerinin kısalmasıyla ilgili de soruları cevapladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tarafından yapılan açıklamada emekli maaşlar ve çalışma saatleri hakkında çalışma olduğunu duyurdu.
Bakan Şimşek,2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili açıklamalarda bulundu.
5510 sayılı Kanun’da yer alan güncelleme katsayısı hesaplama yöntemi nedeniyle 2024 ve 2025’te işçi ve Bağ-Kur emeklileri için maaş farklılıkları çıkacak. 2024’ün ikinci yarısında emekliliğe başvuranların 2025’in ilk yarısında emekliliğe başvuranlardan yaklaşık yüzde 30 daha fazla aylık alacağı belirtiliyor.
Kaynak: Ekonomim
Beştepe'deki Kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Işıkhan bu yıl emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, "Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz." dedi.
Bakan Işıkhan, "2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili bir çalışmanız var mı?" sorusuna "Bir netlik yok, ekiplerimiz çalışıyor, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz." diye cevap verdi. 
Bakan Işıkhan, "Çalışma saatlerinin kısalmasına yönelik bir çalışmanız var mı?" sorusuna da "Böyle bir çalışmamız yok." yanıtını verdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.