Beyzade Haber

Bakan Şimşek noktayı koydu! Memur ve memur emeklisi maaşları belli oldu

EKONOMİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tarafından imzalana zam oranı kesinleşti. Buna göre, memur ve memur emeklilerinin zam oranının yüzde 19.31 uygulanacak.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 6 aylık enflasyon verilerinin yayınlanmasıyla birlikte Haziran ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 71,60, aylık yüzde 1,64 yükseldi. 
Türkiye genelinde yılın ilk yarısında yüzde 24,73 enflasyon gerçekleştiği için emeklilere bu oranda zam imkanı doğdu. Memur ve memur emeklileri yüzde 19,31 oranında zamma hak kazandı.
TÜİK tarafından 6 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte sözleşmeli personel, memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zammı, kıdem tazminatı tavanını ve maaş farklarının hesaplanmasına ilişkin detaylar netleşti.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından imzalanan genelgeye göre, sözleşmeli personel, memur ve memur emeklilerine yüzde 19,31 oranında zam yapılması kesinleşti.
Memur ve memur emeklilerinin aylıkları ayın 15'inden sonra yatmasından dolayı 1 Temmuz-14 Temmuz 2024 tarihleri arasındaki fark tutarlarının hesaplanıp yatırılması konusunda da karar alındı.
Yeni verilerin açıklanmasıyla birlikte Kıdem tazminatı tavanı 41 bin 828 lira 42 kuruş oldu.
TÜİK verilerinin açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon farkına göre , aylık katsayı ise 0.907796 olarak belirlendi. Bu verilere göre hesaplanan bedelli askerlik ücreti ise 217 bin 871 lira 4 kuruş oldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.