Beyzade Haber

BAKAP’a ekilen arpa ve buğdayın ilk hasadı yapıldı!

EKONOMİ

BAKAP'ta (Başkent Ankara Kalkınma Projesi) 2024 yılının ilk hasadı coşkuyla yapıldı! 2024 yılının ilk hasadı olan ürünler yerli üreticilere ve küçük aile işletmelerine ücretsiz dağıtılacak. İşte detaylar..

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve tarımsal üretimde öncü rol oynayan Türkiye'nin en büyük tarım kampüsü BAKAP, arpa ve buğday da bu yılın ilk hasadını gerçekleştirdi. 
Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı, Başkentte kırsal kalkınmayı hızlandıran projelerine devam ediyor. BAKAP Tarım Kampüsü’nde yapılan arpa ve buğday ekimi sonrası biçim, toplama ve balyalama işlemi başladı. Hasadı yapılan arpa ve buğday, kaliteli ve besleyici hayvan yemi olarak küçük aile işletmelerine ücretsiz olarak dağıtılacak.
Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, yerli üreticilere bir çok alanda destek sağladıklarını söyleyen Ziraat Yüksek Mühendisi Volkan Dinçer, konuşmasının devamında şunları kaydetti:
“BAKAP Tarım Kampüsü’nde 2024 tarımsal üretim sezonunun ilk hasadına başladık. Kasım ayında ekimini gerçekleştirdiğimiz arpa, buğday tarlalarımızın bir kısmını önümüzdeki yılın tohumluğu olarak ayırıyoruz. Kalan kısmını da daneli yeşil biçimi yapıp belirli süre havalandırma ve çevirme işleminden sonra balyalama işlemini yapıyoruz. Çıkan kaliteli ve besleyici kaba yemlerimizi de Ankara kırsalında hayvansal üretim yapan küçük aile işletmelerine ücretsiz dağıtımını gerçekleştirerek destekliyoruz.” 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.