Beyzade Haber

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın: “200 milyon TL tasarruf sağladık”

GÜNDEM

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Alanya’da gerçekleşen Balıkesir Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Genel Kurul toplantısına katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Alanya’da gerçekleşen Balıkesir Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Genel Kurul toplantısına katıldı. Hem ülkenin hem de yerel ekonominin bel kemiğini esnaf ve sanatkârın oluşturduğunu söyleyen Akın, uzun süredir yaşanan ekonomik krizde Balıkesir esnafları ve sanatkârlarını yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi ve esnafların iş birliği içerisinde çalışması için ‘Esnaf ve Sanatkâr Dairesi’ kurduklarını açıklayan Akın, yılbaşından önce bu dairenin hayata geçeceğini ve her üç ayda bir esnaf odalarıyla görüşmeler yapılacağını söyledi.

Planlı çalışma ile göreve geldikleri günden itibaren 200 milyon TL tasarruf sağlandığı kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Üç dönem milletvekilliği yaptım. Hep esnaflarımızla yan yana olduk. Öyle olmaya devam edecek. Çünkü esnaf olmadan eşraf olmaz. Çünkü sizin ekmeğinizin büyümesi memleketin gelişmesi demek. Onun için beraber çalışacağız. Esnaf olmadan eşraf olmaz. Hep böyle büyüdük. Bize hep bunu söylediler. Esnafımızın ve zanaatkârımızın ülkemizin ve Balıkesir’imizin can damarı olduğunu da biliyorum. Balıkesir’de ve ülkede çarklar dönüyorsa inanın, esnaf ve zanaatkârlarımız sayesindedir. Esnaf ve sanatkârımız bir yandan Balıkesir’imizdeki ticarî yaşamı ayakta tutarken, diğer yandan kentimizin sosyal ve kültürel dokusuna değer katıyor. Bu bir gerçek” ifadelerini kullandı.

Uzun yıllardır süregelen ekonomik krizin esnafın belini büktüğünü ifade eden Akın, “Artan maliyetler ve azalan talepler esnafımızın belini büküyor. Ama şunu söyleyeyim. Büyükşehir belediyemiz var. Biz buradayız. Emrinizdeyiz. Bunu da unutmayın. Elimizden ne gelirse. Çünkü esnafın yanında olmak, milletin yanında olmak demek. Onu da açık ve net söylemek istiyorum. Ekonomik sarsıntıların yaşandığı bir dönemde piyasa dalgalanmaları, esnafın üzerindeki baskıları veya etkileri aza indirmek için de görevimizin başındayız. Bu konuyla ilgili esnafımızın kazanması, memleketimizin büyümesi ve refahın da artması anlamına geliyor. Taleplerinizi ve ihtiyaçlarınızı biliyoruz” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.