Beyzade Haber

Bartın'da çirkin görüntü! Metrelerce birikmiş çöp yığınları utandırdı

GÜNDEM

Bartın'ın katı atıklarının toplandığı vahşi depolama alanı dolduğu için çöpler sokağa döküldü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, tonlarca atığı caddeye dökenler hakkında soruşturma yürütüleceğini ve Çevre Kanunu uyarınca çevreyi kirletenlere karşı gerekli önlemlerin alınacağını açıkladı.

Vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, her gün yaklaşık 150 ton atığın taşındığı bölgede inceleme başlattı.
Çöplerin iş makineleri yardımıyla kenar mahallelere taşındığı ve yol açma çalışmalarının yapıldığı bölgedeki kirlilik havadan da görüldü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da Çevre Kanunu uyarınca çevreyi kirletenlere karşı harekete geçileceğini belirtti.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Kaynak: Anadolu Ajansı
"Bakanlığımız Bartın İl Müdürlüğü ekiplerimizce, şehir merkezine 9 kilometre uzaklıktaki İnkumu Vahşi Çöp Döküm Sahası'na giden yola hafta sonu tonlarca çöp döküldüğü tespit edilmiştir. Konuyla ilgili Bakanlığımızca inceleme başlatılmış çöplerin hangi kurum veya kişiler tarafından döküldüğü araştırılırken, tespitin yapılmasıyla çevreyi kirletenl
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.