Beyzade Haber

Başkentlilerin favori yemeği Ankara tava, servisi ile göz dolduruyor

AİLE

Başkentlilerin meşhur lezzeti Ankara tavayı bir de bizim tarifimiz ile deneyin. İşte tam ölçülü tarifi ile damak çatlatan Ankara tava tarifine dair ayrıntılar…

Ankara tava, yapımı itibari ile son derece pratik bir yemektir. Hem davet sofralarına hem de arkadaş toplantılarına yakışan bu tarif, lezzeti ile de damak çatlatmaktadır.
Ankara tavanın yapımı için gereken malzemeler, bu lezzeti evlerinde hazırlamak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Bizler de bu içeriğimizde hem yemeğin tam ölçülü malzeme listesine hem de ayrıntılı yapım aşamalarına yer verdik. İşte Ankara tava tarifine dair tüm merak edilenler…

Ankara tava, başkentlilerin favori lezzetleri arasındadır. Yalnızca başkentte değil farklı yörelerde de sık sık hazırlanan bu yemek, zengin içeriği ile dikkat çekmektedir.
Proteini ve karbonhidratı bir arada tüketmek isteyenlerin favorisi olacak olan Ankara tava, malzeme listesi bakımından son derece zengindir. Tarif için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Ankara tavanın yapım aşamaları dışarıdan bakıldığında karmaşık gelse de aslında son derece pratiktir. Bu yemek, doğru reçete sayesinde herkes tarafından kolaylık ile hazırlanabilir.
Eti ve suyu tencere alıp bir iki taşım kaynatın. Köpüklü suyu dökün ve tencereye 3 bardak kadar su ekleyip et haşlanana kadar kaynatın. Haşlanan eti süzüp suyunu bir kenara ayırın. Etleri tereyağında bir güzel kavurun. Soğanı, biberi ve domatesi yemeklik doğrayın, sarımsağı iyice ezin. Tavaya sırası ile soğanı, sarımsağı, biberi ve domatesi ekleyin.
Tüm sebzeler kavrulduktan sonra salçayı tencereye ekleyin ve kokusu çıkana kadar iyice kavurup ocağın altını kapatın.
Pilav tenceresine zeytinyağını ilave edin ve arpa şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun. Etli harcı arpa şehriyenin üzerine dökün. Ayırdığınız et suyunu da tencereye ilave ettikten sonra şehriyeler pişene kadar bekleyin.
Tüm malzemeler yumuşadıktan sonra baharatları ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Yemeğinizi biraz dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!

Yukarıda tarifini paylaşmış olduğumuz Ankara tava tarifi, 4- 6 kişiliktir.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.