Beyzade Haber

Batırdıkları ekonominin faturasını fakirleştirdikleri halka kesiyorlar

GÜNDEM

Sayısız ekonomi programının, sayısız Maliye Bakanı’nın ve sayısız Merkez Bankası Başkanı’nın çözemediği ekonomik  krizin faturası yine halkın sırtına yükleniyor.

İsrafın, yolsuzluğun ve suistimalin alıp başını gittiği ülkemizde vatandaş ağır ekonomik kriz altında inim inim inlerken, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş yeni vergi türleri icat edildi.

AK Parti milletvekillerinin imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan yeni değişiklik hayata geçerse; limiti 100 bin lira olan kredi kartlarından kol saatlerine, araba alım satımından ev alım satımına yeni vergiler icat edilmiş olacak.

“Savunma Sanayii Destekleme Fonu” adı altında getirilmek istenen yeni vergiler de belli oldu. Motor silindir hacmi 100 santimetreküpün altındaki motosikletlerle motor gücü 6 kilovat ve altında olan motosikletler, MTV kapsamında olacak. İnsansız hava taşıtları (dron), matrahı 5 bin lira ve üzerinde olan kol ve cep saatleri ile yalnızca eğlence amacıyla tasarlanmış motorlu uçan oyuncaklardan ÖTV alınacak.
Yeni icat edilen vergileri kapsayan değişiklileri AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis Başkanlığı’na sundu.

Aynı amaçla tapu ve kadastro işlemlerinden taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 lira olarak katılma payı alınacak. Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.