Beyzade Haber

Besni tavası nasıl yapılır? Tarifi

AİLE

Besni tava, yöresel lezzetlerimiz arasında bulunan bir yemektir. Hem leziz, hem de doyurucu bir yemek olan besni tavayı, sunacağımız tarif ile evde denemenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü hem kolay, hem lezzetli!

Besni tava, yöresel lezzetler arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Hem leziz hem de oldukça doyurucu olan bu yemeği, evde denemek isterseniz, bu yazıda evde deneyebilmeniz için besni tava tarifini tüm püf noktaları ile açıklayacağız. Hazırsanız, sizi mutfağa alalım, siz de kollarınızı sıyırın; birlikte besni tava yapıyoruz!
Besni tava yemeği için ihtiyacınız olacak tüm malzemeler şöyle:
Besni tava, sebzeler ve kuzu etinin harmanlanması ile ortaya çıkan yöresel bir lezzettir. Bu lezzetli yemeği yapmanın adımları ise sırası ile şöyledir:
Besni tava yemeğini en leziz hali ile hazırlayabilmek için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Bu yemek için dikkat etmeniz gereken püf noktalar şöyle:
Besni tava, et ve sebze içeriği ile oldukça doyurucu bir yemektir. Bu nedenle yanına hafif bir salata, bulgur pilavı ya da cacık gibi yoğurtlu bir meze çok yakışacaktır. Ayrıca, ekşi ve taze bir ayran da bu yemek ile güzel bir denge oluşturur. Dilerseniz, yanında ekmek de sunabilirsiniz; hem doyurucu hem de tamamlayıcı bir alternatif olacaktır. Bu lezzetlerin tümü, yemeğin lezzetini tamamlayacaktır.
Besni Tavası Kaç Kalori?
Bir porsiyon besni tava, yaklaşık 420 kalori içermektedir. Et ve sebzeler ile hazırlanan ve doyurucu bu tarifin yalnızca 420 kalori olması, diyet yapanları mutlu edecektir. Ama; beslenme düzeninizi oluştururken diğer öğünlerin kalorilerini de göz önünde bulundurmayı unutmayın. Afiyet olsun!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.