Beyzade Haber

Böylesini daha önce yemediniz, bezirgan salatası damaklarınızı çatlatacak

AİLE

Hem salata hem de meze arayışında olanlar için bezirgan salatası tarifimiz ile geldik. İşte yemelere doyamayacağınız, ekmek banmadan duramayacağınız bezirgan salatası tarifine dair ayrıntılar…

Yüksek sıcaklıkların ülke genelinde etkili olmaya devam ettiği şu günlerde yeme alışkanlıkları da kökünden değişti. Sıcaklıkların yanı sıra yüksek nem oranları ile de karşı karşıya kalan vatandaşlar gün içerisinde ne yiyeceklerine bir türlü karar verememeye başladı.
Sıcak havalarda mutfaklara kapanıp yemek hazırlamak isteyen birçok kişi şu günlerde daha hafif tariflere yöneldi. Bu kapsamda arama motorlarında sıklık ile sorgulanan başlıklardan birinin de farklı salata tarifleri olduğu görüldü.
Yemek hazırlama telaşından kurtulup hafif bir salata yemenin peşine düşenleri ilgilendiren bu içeriğimizde, enfes tadı ile damak çatlatan bezirgan salatasına yer verdik. Peki, bezirgan salatası nerenin? Bezirgan salatası nasıl yapılır? İşte tarife dair ayrıntılar…

Bezirgan salatası, enfes lezzetleri ile birçok kişiyi mest eden Hatay’a aittir. Salata olarak geçse de o yörede daha çok meze olarak tüketilen bu tarif, soğan salatasının daha lezzetli versiyonu olarak düşünülebilir.
Yapımı son derece pratik olan bezirgan salatası tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

Bezirgan salatası tarifi, kısa süre içerisinde servise hazır hale gelen pratik bir tarifti.
Bezirgan salatasının yapımına soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayarak başlayın. Üzerine tuz eklediğiniz soğanları acı tatları çıksın diye bir güzel ovun. Sonrasında salça, yağ ve baharatları homojen bir kıvam elde eden kadar karıştırın.
Maydanozları incecik olacak şekilde kıyın. Tüm malzemeleri bir kapta bir araya getirip iyice karıştırın. Son olarak nar ekşisi eklediğiniz salatanızı servis edin. Afiyet olsun!

Yemelere doyamayacağınız bezirgan salatası tarifi 4 porsiyonluktur.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.