Beyzade Haber

Bozbaş nasıl yapılır? Tarifi

AİLE

Bozbaş yemeği, mutfağımızın geleneksel lezzetleri arasında yer almaktadır. Pek bilinen bir yemek olmasa da, çok lezizdir. Siz de bu lezzeti evinizde denemek isterseniz, bu yazımızda tarifini veriyoruz...

Bozbaş yemeği, özellikle Kars ile Iğdır şehirlerinde yaygın olarak bilinen ve hazırlanan, yöresel bir yemek çeşididir. Evinizde denemek üzere farklı bir lezzet arayışı içerisindeyseniz, bu yemeği kesinlikle tavsiye ederiz. Hem leziz hem de oldukça doyurucu bir seçenek olan bozbaşı nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız, sizi yazımızın devamına davet ediyoruz...

Bozbaş yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemelerin tümü aşağıdaki listede:

Bu yöresel yemeği kemikli kuşbaşı et, zerdeçal, nohut, soğan ve patates gibi malzemeler ile hazırlayacağız. Zerdeçal, yemeğe harika bir aroma katmaktadır. Bozbaş yemeği için aşağıdaki adımları dikkatle izleyin:

Bozbaş yemeğini en lezzetli hali ile hazırlayabilmek için bazı püf noktalarını bilmek gerekiyor. Merak etmeyin; bu yazıda tüm püf noktaları sizler ile paylaşacağız! Buyurunuz:

Bozbaş yemeğinin yanında sunabileceğiniz pek çok lezzet alternatifi bulunmaktadır. Bu alternatiflerden en popüler olanlarını sizler için sıraladık:

Bozbaşın yoğun ve baharatlı lezzetini dengelemek için ayran tercih edebilirsiniz. Yoğurdun ferahlatıcı lezzeti, yemeğinizi tamamlayacaktır.

Yine bir içecek çeşidi; şalgam! Şalgamın hafif asidik ve acımsı tadı, bozbaş yemeği ile muhteşem bir uyum oluşturacaktır. Bozbaş yemeğinizin yanına şalgam tercih edebilir, güzel bir menü oluşturabilirsiniz.

Bozbaş yemeğinizin yanına ekşi bir turşu tercih edebilirsiniz. Özellikle; lahana, salatalık ya da havuç turşusu tercih edilebilir. Turşu ve bozbaş yemeği, şahane bir menü oluşturur.

Yeşillikler kullanılarak hazırlanan bir salata, bozbaş yemeğinizin ağırlığını hafifletecek, dengeleyecektir. Marul, roka, domates, salatalık, taze soğan gibi yeşilliklerden dilediğinizi tercih edebilir, leziz bir salata hazırlayabilirsiniz.

İnce dilimlenmiş soğanları sumak ile buluşturabilir, şahane bir soğan salatası elde edebilirsiniz. Soğan salatası ile bozbaş yemeği, dengeli bir ikili oluşturacaktır.
Yukarıda sıraladığımız alternatiflerden dilediğinizi tercih edebilir, yemeğiniz ile muhteşem bir menü oluşturabilirsiniz!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.