Beyzade Haber

Bulaşık süngerindeki bakterilere teslim olmayın! Bu 3 yöntem hiç kullanılmamış gibi yapıyor

SAĞLIK

Sürekli olarak ıslandığı için tam bir bakteri yuvası kabul edilen bulaşık süngerini düzenli bir şekilde temizlemenize yardımcı olacak 3 farklı yöntem bulunuyor. Peki bulaşık süngeri nasıl temizlenir? İşte o yöntemler…

Uzmanların sıklıkla temizlenmesini önerdiği temizlik aletlerinden biri olan bulaşık süngeri, sürekli olarak kire ve suya maruz kalıyor. Islak bir şekilde bekletildiği için bakterilerin üremesine zemin tanıyan bulaşık süngeri içerisinde sağlığınızı ve mutfağınızı riske atabilecek birçok bakteri kendisine yaşam alanı buluyor. Bu nedenle bulaşık süngerlerinin düzenli bir şekilde temizlenmesi ve mümkün mertebe kuru bir şekilde bekletilmesi gerekiyor. Ancak sıradan bir temizlik bulaşık süngeri içerisindeki bakterileri yok etmeye yetmiyor. Bunun için özel bazı yöntemleri kullanmak gerekiyor. Peki bulaşık süngeri nasıl temizlenir? İşte o yöntemler…


Hiç tartışmasız herkesin bildiği bir yöntem olan bulaşık süngerini belirli aralıklarla çamaşır suyunda bekletmek, bulaşık süngeri temizliğinin en kestirme yollarından biri oluyor. Uzmanlar bu yöntemi kullananlar için birkaç öneride bulunuyor. İlk olarak bulaşık süngerini hijyenik bir şekilde kullanmak istiyorsanız, her kullanımdan sonra 5 dakika kadar çamaşır suyu eklediğiniz su içerisinde bulaşık süngerini bekletmeniz gerekiyor. Ancak uzmanların önerileri bununla da sınırlı kalmıyor. Tam bir hijyen için bulaşık süngerini güneşte kurutmanız tavsiye ediliyor.

Güneşte kurutma işine girmek istemeyenler için son derece iyi bir alternatif olan bulaşık makinesi, sadece bulaşıkların değil, bulaşık süngerinin de yıkanabileceği iyi bir yardımcı kabul ediliyor. Öyle ki, uzmanlara göre; bulaşık makinesinin yüksek sıcaklığı, bulaşık süngerinde yer alan kiri ve mikropları yok etme konusunda oldukça etkili oluyor. Bu yüzden düzenli bir şekilde bulaşık süngerini bulaşık makinesi içerisinde koyarak yıkamanız öneriliyor.

Gelelim en ilginç temizleme yöntemlerinden birine; mikrodalga ile bulaşık süngeri temizlemeye… Oldukça pratik olan bu yöntemde öncelikle bulaşık süngerini sıcak suyla iyice yıkamanız öneriliyor. Ardından 90 dereceye ayarlanmış mikrodalga fırında 1 dakika boyunca bulaşık süngerini ısıtıp çıkarmalısınız. Sadece 1 dakika içerisinde bulaşık süngerinin ilk günkü temiz haline döndüğünü fark edeceksiniz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.