Beyzade Haber

Cansuyu, Lütfi Kibiroğlu’nu anacak 

AİLE

Eminönü eski Belediye Başkanı ve Cansuyu Derneği kurucularından olan, aynı zamanda uzun yıllar Cansuyu Derneği İstanbul Temsilciliği görevini ifa eden Lütfi Kibiroğlu, vefatının 7’nci senesinde, Perşembe günü ikindi namazını müteakip, İstanbul Merkezefendi Mezarlığı’nda bulunan kabri başında düzenlenecek programla anılacak.

Bir iyilik, cömertlik, nezaket abidesi olarak bilinen, neredeyse her kesim tarafından hayırla anılan ve 7 yıl önce vefat eden Eminönü eski Belediye Başkanı ve Cansuyu Derneği kurucularından olan, aynı zamanda uzun yıllar Cansuyu Derneği İstanbul Temsilciliği görevini ifa eden Lütfi Kibiroğlu, Perşembe günü ikindi namazını müteakip, İstanbul Merkezefendi Mezarlığı’nda bulunan kabri başında düzenlenecek programla anılacak.

Merhum Kibiroğlu için düzenlenecek programa Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü, Cansuyu İstanbul Temsilciliği, Cansuyu Derneği gönüllüleri, merhumun dava arkadaşları, ailesi ve sevenleri katılacak. Düzenlenecek anma programında Kibiroğlu, dualar, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve konuşmacıların aktaracakları hatıralarıyla yâd edilecek. Düzenlenecek anma programına ilişkin açıklamada bulunan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, merhum Lütfi Kibiroğlu’nun Cansuyu Derneği’nin kuruluşunda yer alan ilk kişilerden birisi olduğunu, vefat edinceye kadar çalışmalarını büyük bir gayretle sürdürdüğünü vurguladı. Yedi sene önce Lütfi Kibiroğlu’nu rahmet-i Rahman’a uğurladıklarını ifade eden Köylü, “Allah mekânını cennet, makamını âli etsin inşallah” dedi.

Yedi yıl önce Hakk’a yürüyen Kibiroğlu’nun benzeri zor bulunan insanlardan ve son temsilcilerinden olduğuna işaret eden Köylü, “Öyle vefakâr, öyle fedakâr, dost canlısı, öyle diğerkâmlı insanları gün geçtikçe bulmak zorlaşıyor. Onları insanlar arasında bulursak eğer mutlaka kıymetini bilmemiz gerekir. Çünkü o insanların nesli her geçen gün yavaş yavaş tükeniyor. Lütfi ağabeyimiz de herkes tarafından sevilen, sayılan, özlenen ve herkesin çalışmalarını takdir ettiği bir ağabeyimizdi. Her yıl onu arıyoruz, özlüyoruz, anıyoruz, yeniden rahmetle yâd ediyoruz. Onun için dualar ediyoruz. ‘Cenab-ı Hak ona rahmetiyle muamele etsin, makamını âli eylesin ve cennetine koysun’ diye dualar ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.