Beyzade Haber

ÇAYKUR sezonu açtı! Çay alım tarihi belli oldu

EKONOMİ

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), yeni sezon çay alımlarına başlıyor. Çay alım tarihi ÇAYKUR tarafından açıklandı.

Yılın ilk çay hasadının başlamasıyla ÇAYKUR'un üreticilerden aldığı çay miktarı 213 bin olarak açıklandı. İkinci hasat döneminde ise çay üreticileri merak içerisinde konuyu takip ediyor. 

ÇAYKUR, tarafından yapılan açıklamaya göre çay tarımının ve ziraatının gelecekte de sürdürülebilmesi için doğru uygulama ve politikalara bağlı kalınması gerektiği vurgulandı. Çay hasadının mümkün olduğunca üreticiler tarafından yapılmasının önemine dikkat çekilen açıklamada, hasat edilen çayların içinde yabancı ot, kök ve kuru yaprak gibi maddelerin bulunmaması gerektiği belirtildi.

ÇAYKUR, yaptığı açıklamalarda bölgedeki çay tarımını desteklemek için gerekli koordinasyon ve denetim çalışmalarını yürüttüğünü, sektör içi faaliyetleri yakından takip ettiğini duyurdu. Daire başkanları ve fabrika müdürleriyle düzenli olarak yapılan kampanya hazırlıkları ve istişare toplantıları sonucunda, ikinci sürgün çay alımlarına 26 Haziran Çarşamba günü başlanacağı duyuruldu. ÇAYKUR, ikinci sezonunun tüm üreticiler için huzurlu ve verimli geçmesini temenni ettiğini ifade etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.