Beyzade Haber

Çeşme bölgesindeki en iyi 9 yemek yeri

AİLE

Türkiye’nin önemli tatil beldelerinden biri olan Çeşme, İzmir’in de en önemli ilçelerinden birisidir. Çeşme tatilinizde tercih edebileceğiniz en güzel restoran ve kafeleri sizler için araştırdık.

Hem ülkemiz hem de dünya ülkeleri tarafından özellikle yaz tatilleri için tercih edilen Çeşme, plajları ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkıyor. Özellikle rüzgar sörfü ile ilgilenen kişiler tarafından sıklıkla ziyaret edilen turizm noktası aynı zamanda eşsiz yöresel lezzetleri ile de dikkatleri üzerine çekiyor.
Bu yazımızda sizlere, Çeşme’de kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği için tercih edebileceğiniz en popüler restoran ve kafelerden bahsedeceğiz.

Çeşme, Alaçatı’da yer alan bu restoranda dileyenler kahvaltı yapabilir, dileyenler ise öğle yemeğini ya da akşam yemeğini yemeği tercih edebilir. Klasik Türk mutfağına ait lezzetlere menüsünde yer veren bu restoran, otopark hizmeti, açık alan ve kapalı alan oturma yerleri ile hizmet vermektedir. Bu restoranda özellikle akşam yemeğini tercih edecek olanların rezervasyon hizmetinden yararlanması gerekebilir.

16 Eylül Mahallesi’nde yer alan Çark Balık Çeşme, oldukça zengin bir menüye sahiptir. Deniz mahsullerinin ağırlıklı olduğu menüde aynı zamanda Akdeniz mutfağına ve Türk mutfağına ait lezzetlerde yer alıyor. Vejetaryen ve vegan yemek seçenekleri de yine bu restoranda yer almaktadır. Aynı zamanda glutensiz beslenmek isteyenler de yine Çark Balık Çeşme’yi tercih edebilir.

Çeşme, Alataçı’da yer alan Zeytinaltı, zeytin ağaçlarının altında eşsiz bir atmosfere sahiptir. Bahçesinde yer alan oturma alanları ve hamaklar ile keyifli bir gün geçirebileceğiniz bu restoranda Akdeniz mutfağına ve Türk mutfağına ait lezzetler yer alıyor. Özellikle kahvaltı için tercih edilen bu mekan, öğle yemeği ve akşam yemeği için de tercih edilebilir. Zeytinaltı’nda vegan ve vejetaryen menülerde yer almaktadır.

Alaçatı’da yer alan Enginarre konuklarına samimi bir aile ortamı sunuyor. Genel olarak uygun fiyatlara sahip olan bu mekan, turistler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Konsepti ile de dikkatleri üzerine çeken Enginarre, Akdeniz mutfağın ait lezzetlere menüsünde yer veriyor. Aynı zamanda vegan ve vejetaryen menüler de bu işletmede yer alıyor.

Alaçatı, Kemalpaşa Caddesi’nde yer alan bu mekan hem kapalı alanda oturulmasına hem de Alaçatı’nın meşhur sokaklarında oturulmasına imkan sunuyor. Akdeniz mutfağı ve Türk mutfağına ait geleneksel lezzetlere menüsünde yer veren Avula Alaçatı aynı zamanda vegan ve vejetaryen müşterilerini de unutmuyor.

Alaçatı’da yer alan Deniz Pide Alaçatı, çeşitli pide seçenekleri ile beldenin en çok tercih edilen restoranları arasında yer alıyor. Çorba ve sıcacık pideleri taze taze hazırlayan bu mekan hem öğle yemekleri hem de akşam yemekleri için tercih edilebilir.

Alaçatı’nın gözde mekanlarından biri olan Miso Sea Food, kendine has havuzlu konsepti ve eşsiz Ege Denizi manzarası ile herkesi kendine hayran bırakıyor. Deniz mahsullerinden oluşan geniş bir menüye sahip olan restoranda aynı zamanda uluslararası lezzetleri ve Akdeniz mutfağının geleneksel tatlarını da deneyebilirsiniz.

Dalyankoy’da yer alan bu restoranda taze balıkların yanı sıra çok sayıda deniz mahsulünden elde edilen lezzetli yemekleri de deneyebilirsiniz. Oldukça otantik bir konsepte sahip olan mekan, öğle yemeği ve akşam yemeği için hizmet vermektedir.

Alaçatı’da yer alan bu restoran, Alaçatı’nın en çok tercih edilen mekanları arasında yer alıyor. deniz mahsulleri, Akdeniz mutfağı ve Türk mutfağı menüsüne sahip olan bu mekanı öğle yemekleri ve akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.