Beyzade Haber

Çorum'da ceviz mevsimi geldi: Hasat, bir ay devam edecek!

EKONOMİ

Türkiye'nin önde gelen ceviz üretim bölgelerinden biri olan Çorum'un Oğuzlar ilçesinde, her yıl olduğu gibi bu yıl da ceviz hasadı dönemi başladı.

Yüzde 8'lik bir pazar payıyla Türkiye ceviz üretiminde önemli bir yere sahip olan Çorum'un Oğuzlar ilçesinde, hasat telaşını yaşıyor.
Dağlık alanlarda yetişen cevizlerin hasadı, rakım farkları nedeniyle 30 güne kadar uzayabiliyor. Cevizler, uzun sopalarla ağaçlardan indirilip, yeşil kabuklarından ayrıldıktan sonra güneş altında kurutulan cevizler, daha sonra paketlenerek tüketiciye ulaştırılıyor.
Bu sene verimli bir hasat geçirdiklerini aktaran Oğuzlar Kaymakamı Muhammed Turan, konuşmasında şunları söyledi:
"Şu an ilçemizde ceviz sezonu başladı, yaklaşık bir ay süreyle devam edecek. Cevizler, ağaçlardan toplanıyor. Vatandaşlarımız gece geç saatlere kadar yaşlısı, genci, kadını, erkeği hep beraber el ele verip, cevizlerimizi ayıklayıp, sınıf sınıf ayırıp, gerekli yerlere yollamak için paketliyorlar. İnşallah bu yıl cevizde çok güzel, kaliteli bir sezon geçirdiğimizi düşünüyoruz. Bu noktada işçimizin yüzü gülüyor. Cevizimizin daha çok tanıtılmasını istiyoruz. Gerekli değeri gördüğünü biliyoruz fakat bu değerin daha da çok artmasını istiyoruz."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.