Beyzade Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan “Suriye ile normalleşme" konusunda yeni adım! Esad’a Türkiye Daveti

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşünde “Suriye ile normalleşme” sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Orta Doğu’da kritik gelişmeler yaşanmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşünde “Suriye ile normalleşme” sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bir süredir Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la ilişkileri yumuşatma konusunda ısrarlı bir tavır sergileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin aracılığıyla Beşar Esad’ı Türkiye’ye davet etme niyetinde olduklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta, “Suriye ile ilişkileri düzeltmemek için bir sebep yok. Esad’la geçmişte olduğu gibi yeniden bir araya gelebilir, görüşebiliriz” demişti.

2011’de başlayan ve 13 yıldır çeşitli aşamalarda devam eden Suriye iç savaşının en büyük zararını Türkiye-Suriye ilişkileri görmüştü. Dini, kültürel, sosyolojik ve ekonomik birçok alanda ortak değerlere sahip olan iki ülkenin dostluk serüveni, ABD’nin ve Haçlı ortaklarının kışkırtmaları ve hükûmetin hatalı dış politikaları sonucu içinde çıkılmaz bir duruma gelmişti. Türkiye’nin uçak krizinin ardından Rusya ile ilişkilerini tamir etmesi sonrası Suriye ile de normalleşme süreci başlatılmıştı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.