Beyzade Haber

Darı çorbası nasıl yapılır? Tarifi

AİLE

Darı çorbası, hem leziz hem de oldukça doyurucu bir başlangıç seçeneğidir. Yöresel bir lezzet olan bu çorbayı siz de mutfaklarınızda deneyebilirsiniz. Çünkü; bu yazıda sizlere darı çorbasının tarifini detaylıca aktaracağız!

Darı çorbası, Alanya ve Giresun gibi yörelerde oldukça popüler olan bir başlangıç yemeğidir. Siz de bu yöresel lezzeti evinizde denemek isterseniz, bu yazımızda darı
çorbasının tarifini tüm detayları ile sizlere sunacağız. Üstelik püf noktalarını da aktaracağız. Bu çorbayı yapmaya karar verdiyseniz, buyurunuz sizi mutfaklara alalım!

Darı çorbası hazırlayabilmek için ihtiyacınız olan malzemelerin tam listesi şöyledir:

Darı çorbası hazırlamak için sırası ile atılması gereken adımlar şöyle:

Darı çorbasını yöresel lezzeti ile hazırlamak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar mevcuttur. Bu püf noktalar şöyle listelenmiştir:

Darı çorbası, besleyici özelliği ile tek başına doyurucu bir alternatiftir. Ama; bu başlangıçtan sonra ana yemek sunmak isterseniz, aşağıdaki alternatifler önerimizdir:
Patates köftesi:
Leziz bir seçenek olan patates köftesi, çocukların da çok seveceği bir alternatiftir. Darı çorbasının ardından bu lezzeti sunabilirsiniz.
Arap tava:
Arap tava, özel davetlerde sıklıkla hazırlanan bir ana yemektir. Fırında pişirilmesi ile de oldukça pratiktir.
Kremalı mantarlı tavuk:
Tavuk restoranlarında yediğiniz kremalı mantarlı tavuğu evinizde hazırlayabilir, darı çorbasının ardından bu enfes lezzeti sunabilirsiniz.
Mantar sote:
Hızlı ve kolay hazırlanan mantar soteyi darı çorbasından hemen önce sunabilirsiniz.
Ispanaklı fırın patates:
Ispanak ve patates ile ıspanaklı fırın patates yemeğini kolayca hazırlayabilirsiniz. Darı çorbasının ardından oldukça doyurucu bir yemek seçeneği olacaktır.
Tekirdağ köftesi:
Özel bir köfte tarifi olan Tekirdağ köftesi, yanında piyaz ile birlikte sunulabilir. Çorbanız ile bu yemek şahane bir uyum sağlar.
Fırında soslu karnabahar:
Kızartma derdi olmadan hazırlayabileceğiniz fırında soslu karnabahar, sağlıklı bir seçenektir ve darı çorbasının yanına çok yakışır.
Patates oturtma:
Beşamel soslu ve kıymalı harç ile patates oturtma hazırlayabilirsiniz. Bu yemek, darı çorbası ile muhteşem bir menü oluşturacaktır.
Tas kebabı:
Sebze ve parça et ile tas kebabı yapabilirsiniz. Darı çorbasının ardından şahane bir ana yemek olacaktır.
Misket köfte:
Misket köfte de darı çorbası ile uyum sağlayan bir diğer yemektir.
Karnıyarık:
Şahane bir lezzet olan karnıyarık, darı çorbasının ardından sunulabilecek bir diğer lezzettir.
Tavuk kanat:
Tavuk kanat da darı çorbasından sonra sunulabilecek bir diğer ana yemek alternatifidir. Darı çorbanızın ardından sunabilir, şahane bir menü oluşturabilirsiniz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.