Beyzade Haber

Denizli'de Kale biberi hasadı heyecanı başladı: Yaklaşık 3 ton üretim yapılıyor!

EKONOMİ

Denizli'nin Kale ilçesinde, "Kale Biberi" olarak bilinen ve coğrafi işaret belgeli 3 biber türünden biri olan bu özel lezzetin hasadı başladı. Bu lezzetli biberler, sarımsı-yeşilimsi rengiyle ve bol C vitamini içeriğiyle öne çıkıyor.

Denizli'nin Kale ilçesinde yaklaşık olarak 900 dekar alanda üretimi yapılan ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından tescilli Kale biberinin hasadına başlandı!

Bölgedeki toprakların verimliliğinden kaynaklı olarak kendine has aromasıyla farklı bir tadı olan Kale biberi, tek tek toplanıyor. Hasadın ardından yöre halkı tarafından tarlalardan toplanıp ipe dizilerek evlerin balkonlarına asılıyor. Kale biberinden sos, salça, pul biber, toz biber, tarhanalık biber olmak üzere çeşit çeşit kışlık ürün elde ediliyor. 
Bu alandan yaklaşık 3 bin ton yaş biber üretimi gerçekleştirildiğini aktaran Kale Muhtarı şunları söyledi:

Konu hakkında konuşan Kale İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatih Muhammed Eren ise şunları kaydetti:

“Kale ilçemizde kale biberlerini yetiştiriyoruz. 900 hektar yetişmektedir. Geçen sene yıllık yaklaşık 3 ton üretim yapıyoruz. Tohumlar geçmiş Atalardan kalmış tohumlar.”
“Çiftçilerimizin hasat aşamasında her daim yanındayız. Ziraat Mühendisi arkadaşlarımız tarafından her zaman bilgilendirme yapılıyor. Ürünlerimiz organiktir. Herhangi bir kimyasal kullanılmamaktadır. İlaçlamalar bizim periyodik takibimiz neticesinde gördüğümüz hastalıklara karşı Ziraat mühendislerimizin tavsiyesi doğrultusunda ruhsatlı ilaçlarla üreticiler tarafından uygulanmaktadır. Her aşamada üreticilerin yanındayız."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.