Beyzade Haber

Doyurucu ve besleyici tahinli susamlı kek ile çay saatlerinizin havası değişecek

AİLE

Bu içeriğimizde tam bir enerji bombası olan tahinli susamlı kekin tarifine yer verdik. İşte tarifin tüm püf noktaları…

Susamın çeşitli işlemlerden geçmesi ile elde edilen tahin, insan sağlığını çok çeşitli açılardan destekler. Kemik sağlığından çocuklarda beyin gelişimine kadar vücudu birçok açıdan destekleyen tahin, uzmanlar tarafından da tüketimi tavsiye edilen besinler arasında yer alır.
Tahin sıklık ile kahvaltılarda pekmez ile birlikte tüketilir. Ayrıca bazı tatlılara da katılan tahinin en çok kullanıldığı tatlı türü kektir.
Hem kış aylarında hem de yaz aylarında çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan tahinli kek, pratik yapımı ile de bilinmektedir. Peki, tahinli kek nasıl yapılır? Tahinli kek yapımının püf noktaları nelerdir? İşte tam ölçülü tahinli kek tarifine dair ayrıntılar…

Tahinli susamlı kek tarifi, son derece besleyici ve doyurucudur. Yalnızca çay saatlerinde değil ara öğünlerde de tüketilebilen bu tarif, zengin malzeme listesi ile dikkat çekmektedir.
Tahinli susamlı kek tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
3 tane yumurta, 1 su bardağı tahin, 1,5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, yarım su bardağı su, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, susam.

Tahinli susamlı kek tarifinin yapımı, diğer kek tariflerinden pek de farklı değildir.
Tahinli susamlı kek için öncelikle yumurtaları be şekeri 3- 4 dakika kadar çırpın. Sonrasında ise un, kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyin ve çırpma işlemine devam edin.
Kek kalıbını yağlayın ve üzerine susamları serpin. Unu, kek harcının içerisine eleyerek ekleyin. Vanilyayı ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra son bir kez daha çırpın.
Hazırladığınız kek hamurunu kek kalıbının içerisine dökün. Kekinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Kek piştikten sonra dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun!

Malzeme listesini ve yapım aşamalarını paylaşmış olduğumuz tahinli susamlı kek tarifinden 10 dilim kek elde edebilirsiniz.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.