Beyzade Haber

Dünya haberlerinde son durum! Uluslararası sıcak gelişmeler

DÜNYA

Yeni haftaya başlarken dünya genelinde birçok olay meydana geldi. Dünya'da yaşanılan olayları sizler için derledik. İşte detaylar...

Yeni haftanın ilk gününde milyonlarca vatandaş dünya haberlerini merak ediyor. Peki Dünya genelinde neler oluyor? Başlıkları sizler için düzenledik. İşte dünya genelinde yaşanan son olaylar...
Brezilya'da dün düzenlenen yerel seçimlerde halk, tercihini mevcut Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun desteklediği adaylardan yana kullandı. Yerel seçimde halk, 5 bin 569 belediye başkanı ile 58 bin meclis üyesini seçmek için sandık başına gitti.
Lula da Silva'nın desteklediği Sosyal Demokrat Parti (PSD) 887 belediye başkanlığını kazanırken, Bolsonaro'nun desteklediği Brezilya Demokratik Hareketi (MDB) ise 863 belediye başkanlığı elde etti. Brezilya'nın en büyük kenti Sao Paulo başta olmak üzere Porto Alegre, Fortaleza, Cuiaba, Natal ve Aracaju'da hiçbir adayın yüzde 50 oy oranını geçememesi nedeniyle en çok oy alan iki aday 27 Ekim'de yapılacak ikinci turda yarışacak.
Pakistan'ın Karaçi şehrinde havalimanı yakınında meydana gelen patlamada yabancı uyruklu 3 kişi hayatını kaybetti. Pakistan basınına göre, Karaçi'deki Cinnah Uluslararası Havalimanı yakınlarında dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada yabancı uyruklu 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 17 kişinin de yaralandığı aktarıldı.
El yapımı bir patlayıcının infilak ettirildiği belirtilirken, Sind Eyaleti İçişleri Bakanı Ziya Lancar, patlamanın yabancıları taşıyan bir konvoyu hedef aldığını açıkladı. Şehrin çeşitli yerlerinden de duyulan patlama sonucu yaralananların en yakın hastanelere sevk edildiği bilgisi verildi. Karaçi'deki Cinnah Uluslararası Havalimanı yakınında büyük bir patlama meydana gelmiş, ilk belirlemelere göre patlamada 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Sind İçişleri Bakanlığından adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, olayın Çin vatandaşlarına yönelik bir saldırı olduğunu söylemişti.
Nijerya'nın Katsina eyaletinde düzenlenen silahlı saldırılarda 9 kişi yaşamını yitirdi. Ulusal basındaki haberlere göre, henüz kimliği belirlenemeyen silahlı kişiler, Katsina eyaletine bağlı Faskari ve Matazu bölgesinde saldırılar düzenledi. Saldırılarda 6 yerel güvenlik gücü ve 3 sivil öldü, çok sayıda kişi yaralandı.
Nijerya'nın Katsina Eyaleti Valisi Dikko Umaru Radda, saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı kınayarak bölgeye ek güvenlik güçlerinin sevk edildiğini belirtti.
Nijerya, son zamanlarda ülkenin çeşitli bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra Boko Haram ve ISWAP'ın saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Ülkede insan kaçırma suçunun cezası idam olmasına rağmen fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanıyor. Silahlı kişiler, genelde ülkenin kuzeyindeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak fidye talep ediyor.
İşgalci İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da Tulkerim kenti ile Filistinlilere ait birçok beldeye baskın düzenledi. Filistin devlet televizyonunun haberinde İsrail ordusunun Tulkerim kentinin batısından baskın düzenlediği belirtildi.
Sosyal medya aktivistleri, İsrail ordusuna ait birliklerin Tulkerim'deki Sabit Sabit Devlet Hastanesi yakınında bulunduğunu ve buldozerler eşliğindeki askeri araçların Nur Şems Mülteci Kampı'na doğru gittiğini gösteren videolar paylaştı.
Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Nablus kentinde Madama ve Beyt Furik beldelerine İsrail ordusu baskın düzenledi. öte yandan İsrail askerleri, Kalkilya kentinin doğusunda Ferata ve İmateyn beldelerine de baskın yaptı. Batı Şeria'nın orta kesimlerinde ise İsrail ordusunun baskınlarının hedefi, el-Bire kentinin kuzeyindeki el-Celzun Mülteci Kampı oldu. Siyonist İsrail askerleri ile baskına karşı çıkan Filistinliler arasında arbede çıkarken, yaralanma bildirilmedi.
Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki Arjantin Plaza de Mayo'da Filistin halkına destek için anma gösterisi düzenlendi. Gösteride vatandaşlar İsrail'in Gazze saldırılarının yıl dönümünde hayatını kaybedenler için mumlar yaktı. Arjantin-Arap toplumu tarafından düzenlenen anma gösterisinde vatandaşlar İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına yönelik saldırılarını kınadı. İnsani kriz konusunda farkındalık yaratmayı ve Filistin'de adalet ve barışı savunmayı amaçlayan etkinlik, Filistinlilerin hakları
Kaynak: Haber Merkezi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.