Beyzade Haber

EPDK duyurdu! Petrol piyasası lisans yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

EKONOMİ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 3 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile petrol piyasasında faaliyet gösteren tüm lisanslılara yönelik yeni kriterler belirledi.

3 Ekim 2024 Tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), petrol piyasasında uygulanacak kriterlere ilişkin yönetmelikte değişikliğe gitti.
Söz konusu yönetmeliğe göre, yönetmeliğin 38'inci maddesinde yer alan "Yeterli depolama ve kendi araçlarına akaryakıt ikmal kapasitesine sahip olmaları ve akaryakıtı kendi ihtiyaçları için kullanmaları şartıyla; kamu kurum ve kuruluşlarına, liman, havalimanı, fabrika, şantiye, maden veya taş ocaklarına yapılan teslimler hariç olmak üzere" ifadesi, "Fabrika, şantiye, nakliye filosu işletmeleri ve benzeri kendi ihtiyaçları için depolama imkanı ve kendi araçlarına akaryakıt ikmal kapasitesi olan yerler hariç olmak üzere” şeklinde değiştirildi.
Öte yandan, "Akaryakıt istasyonu dışında yapılacak akaryakıt teslimlerinde akaryakıtın alıcı deposuna taşınması veya taşıttırılmasının gerçekleştirilmesi" bendi aynı maddeye eklendi.
Söz konusu yönetmelik, 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.