Beyzade Haber

Evlenmek için hazırlık yapanlar dikkat! Evlilik Kredisi şartları değişti

EKONOMİ

Milyonlarca çifti meraklandıran evlilik kredisinde yeni bir gelişme yaşandı. Evlilik kredisini 10 ile sınırlandıran şartlar genişletilerek 3 ilde daha eklendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tarafından yapılan açıklamada Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruların 15 Şubatta başladığını belirtirken, şu ana kadar 12.132 çiftin başvuruda bulunduğunu ve şartları sağlayan 3.963 çiftin bu krediden yararlanabildiği açıklandı. 

Aile ve Gençlik Fonu'nda sıcak bir gelişme yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş,TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin projeye dahil edildiğini, bu illerden şartları karşılayan çiftlerin başvurularının alındığını açıkladı.

Destek projesinden daha çok çiftin yararlanabilmesi için kredi şartlarında değişikliğe gidildi. Buna göre, çiftlerin toplam gelirinin 2 asgari ücreti aşmaması şartında bir düzenleme yapıldığını belirtti.

Kaynak: Kamu Son Haber
Göktaş, "Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete yükseltiyoruz. Böylece daha fazla gencin destekten yararlanmasını sağlamış oluyoruz." dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.