Beyzade Haber

FETÖ’ye doğal darbe! Gülen öldü

GÜNDEM

“Dinlerarası diyalog” fitnesinin başı, bir dönem ülkemizin karar verici mekanizmasının en etkin ismi ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin sorumlusu Fethullah Gülen’in Pazar günü öldüğü duyuruldu.

Türkiye’nin iadesi için hukuki süreç yürüttüğü, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü. Örgüte ait sosyal medya hesabından duyurulan haber sonrası, örgüt üyeleri arasında büyük bir moral bozukluğu yaşandığı görüldü. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gülen’in ölümünün istihbarat kaynaklarınca doğrulandığını söyledi. Gülen’in ölümü örgüt içinde uzun süredir devam eden güç mücadelesini de gün yüzüne çıkardı. Örgüt liderinin nereye gömüleceği, namazı kimin kıldıracağı ve cenazeye kimlerin katılacağı tartışma konusu oldu.

Örgüt başına en yakın isimlerinden olan Cevdet Türkyolu, cenazenin kendi kontrolünde bir an önce defnedilmesini istediği, ancak heyetin yaşlıları Avrupa’dan geleceklerin beklenmesi taraftarı olduğu belirtildi. Cevdet Türkyolu’nun yüzden göstermelik bir cenaze töreni düzenleyip, cenazeyi kaçıracağı yönünde haberler de ortaya atıldı. Örgüt içinde, Gülen’in mezar yerinin bilinmemesini isteyenlerde var.

Örgütün Avrupa ayağını Abdullah Aymaz, ABD ayağını Cevdet Türkyolu ve yanındaki Mustafa Özcan yönetiyor. Örgüt içinde yer alan Mustafa Yeşil, Ali Ursavaş, Barbaros Kocakurt, Talip Büyük, Bilal Karaduman ve İsmail Cingöz, Abdullah Aymaz ile hareket ediyor. Bu isimlere karşılık Zaman gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, İsmet Aksoy, Adem Kalaç, Naci Tosun, Muhammed Çetin de Cevdet Türkyolu ve Mustafa Özcan ile hareket ediyor.

Terör örgütü liderinin uzun süreden beri böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı ve demans hastalığı olduğu biliniyordu. 21 Mart 1999'da; sağlık problemlerini sebep gösteren terörist başı Gülen, Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçmıştı. Gülen, o tarihten bu yana Pensilvanya eyaletinde kaçak olarak yaşıyordu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gülen’in ölümünün istihbarat kaynaklarınca doğrulandığını söyledi. “Karanlık örgütün lideri ölmüştür.” ifadesini kullanan Fidan, “Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir. Bu örgüt milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur.” diye konuştu. Örgütün binlerce genci, kutsal değerler adına kandırarak saflarına kattığına işaret eden Bakan Fidan, “Bu gençlerimizi kendi vatanlarına ihanet eden bir makineye dönüştürmüştür. Bu insanlar şimdi yurt dışında istihbarat servislerinin ellerinde milletlerine karşı silah olarak kullanılmaktadır.” ifadelerini kullandı.
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.