Beyzade Haber

Fırında Kaşarlı Tavuk Tarifi, Püf Noktaları

AİLE

Fırında kaşarlı tavuk güzel yemekler arasında bulunur. Pratik olarak hazırlanması ve doyurucu olması ile öne çıkan yemekler arasındadır. Aynı zamanda bu yemeğin protein oranı da yüksektir.

Fırında kaşarlı tavuk, pratik doyurucu ve besleyici bir yemektir. İçerisine eklenen baharatlar ile tadı daha iyi hale getirilebilir ve kişiselleştirilebilir. Yoğun günlerin ardından hızlı bir yemek hazırlamak isteyen kişiler için fırında tavuk enfes seçenekleri arasında bulunur. Ana yemek olarak tüketilebilecek olan fırında kaşarlı tavuk tarifi kısa süre içerisinde hazır hale gelir.
Fırında kaşarlı tavuk tarifi için gereken malzemeler şunlardır:
Fırında kaşarlı tavuk tarifini hazırlarken, tavuğun kesilme biçimine dikkat etmek gerekir. Dileyenler köpük doğrulayabilir, dileyenler istedikleri şekilde tavuğu kesebilir. Bu aşamanın ardından dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi tavuğun suyunu alana kadar pişmesidir. Tavuğun kendi içerisindeki suyunu salması daha leziz bir yemek ortaya çıkarmasını sağlar.
Ardından yapılması gereken işlemlerin arasında soğanın doğrulanması ve tavukla birlikte pişirilmesi yer alır. Onun ardından diğer malzemeler karışıma ilave edilir ve nihai olarak fırına verilir. Fırında pişmeye devam eden tanrı fiyatla ışık 25 dakika boyunca 200 derecede pişirilir.
Fırında kaşarlı tavuk hazırlamak isteyen kişiler püf noktalara dikkat ettiği takdirde daha iyi bir lezzete ulaşır. Özenle hazırladığımız fırında kaşarlı tavuğum püf noktalarına sizin için şu şekilde sıralayabiliriz:
Fırında kaşarlı tavuk hazırlarken dikkat edilmesi gerekenlerden birisi marinasyon durdur tavuktan daha iyi lezzet alabilmek adına mutlaka Marina sürecine girilmesi gerekir. Eğer marinasyon onu zaman yok ise anında pişirmek de mümkündür. Ancak bir gün öncesinden ya da aynı gün içerisinde en az yarım saatlik bir marinasyon süreci belirlemek etten alınan lezzeti arttırır.
Fırında kaşarlı tavuk pişirirken en önemli püf noktalardan birisi kaşarın hemen eklenmesidir. Tavuk pişmeye yakın olduğu takdirde son 10 ila 15 dakika kala üzerine kaşar rendesi eklenmelidir. Eğer doğrudan bütün kapla birlikte kaşar da fırına girerse yanması ve istenilen tada ulaşılamaması mümkündür.
Tavuk lezzetli ve sağlıklı yemekler arasında bulunur. Fırında kaşarlı tavuk yaparken lezzeti arttırmak için belirlenen baharatlar değişiklik gösterebilir. Örneğin içerisine kekik ve biberiye çok yaklaşırken dileyen kişiler, karabiber, pul biber ya da farklı baharatları tercih ederek daha zengin bir yemek hazırlayabilir.
Fırında kaşarlı tavuk yemeği hazırlayan kişiler dilerlerse yanına fırında sebze de hazırlayabilir. Özellikle havuç, brokoli ve karnabahar gibi sebzeler fırında yapıldığında daha sağlıklı olur. Fırında kaşarlı tavuk yaparken aynı zamanda bir başka kabın içerisine sebze eklenerek fırında sebze ve kaşarlı tavuk birlikte pişirilebilir.
Fırında sebze yemeğini istemeyen kişiler zeytinyağlı enginarı ya da pirinç pilavını tercih edebilir. Bunun yanı sıra fırında kaşarlı tavuğun yanına en çok yakışan yemeklerden birisi de bulgur pilavıdır.
Fırında kaşarlı tavuk için kullanılan kaşar miktarından diğer baharatlar ve ürünlere kadar her biri kaloriyi belirler. Özellikle kaşarın fazla olması kalorinin artmasına sebep olacaktır. Kaşar içerisinde belirli bir oranda yağ bulundurur ve bu sebep ile de kalorisi yüksek olabilir. Fırında kaşarlı tavuğun bir porsiyonu için belirlenen ortalama kalori 300’dür.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.