Beyzade Haber

Girdikleri gibi çıkamayacaklar

DÜNYA

İşgalci İsrail askerleri, Lübnan’da sert kayaya çarptı. İsrail, havadan katliamlar yaptığı Lübnan topraklarında karadan askerlerinin cesedini taşıyor.

İşgal ordusu, Gazze’de olduğu gibi Lübnan’da da büyük bir yenilgi yaşıyor. Hizbullah, Lübnan’ın güneyindeki bir sınır köyünde düzenledikleri saldırıda, İsrail’in ‘seçkin kuvvetlerinden’ 20’den fazla askeri öldürdüklerini ve yaraladıklarını duyurdu.

Kısa tarihinin en büyük yenilgisini Lübnan’da alan işgalci İsrail, tıpkı 2008 yılında olduğu gibi ağır zayiatlar veriyor. Lübnan’a karadan girmeye çalışan işgal güçleri gerilla tektiği ile vur kaç yapılarak her gün onlarca işgalci İsrail askeri telef ediliyor.

Hizbullah, sosyal medya hesabından yapılan son açıklamaya göre İsrail’in kuzeyinde Lübnan sınırı yakınındaki Malikiye bölgesinde Merkava tankının güdümlü füzeyle hedef alındığını ve tankın yandığını bildirdi. Açıklamada, saldırıda İsrail’in “seçkin kuvvetlerinden” 20’den fazla askerin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Kayıplarının gün geçtikçe katlanması üzerine İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, halka ve yetkililere kayıplarla ilgili açıklama yapmaması yönünde çağrıda bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.