Beyzade Haber

Hindi dolması nasıl yapılır? Tarifi, püf noktaları

AİLE

Hindi dolması genellikle yılbaşı sofralarını süsleyen güzel tatlar arasında yer alır. Ancak hindi dolması yapmak için yeni yılın gelmesini beklemenize gerek yok! İşte en lezzetli hali ile hindi dolması tarifi!

Yeni yıl denildiğinde akla ilk gelen hiç şüphesiz ki hindi oluyor. Özenle hazırlanan yeni yıl sofralarının tam ortasında kendine yer bulan hindi dolması, filmlerde de sıklıkla karşımıza çıkıyor. Peki hindi dolması yapmak için illa yılbaşını beklemek mi gerekiyor? Elbette hayır!
İşte lezzetli mi lezzetli yumuşacık eti ile hindi dolması tarifi ve bilinmesi gereken tüm püf noktaları!

Yeni yıl temalı filmlerde sofraları süsleyen hindi dolması, çocukluğumuzdan beri iştah kabartan lezzetler arasında yer alıyor. Hemen hemen herkesin imrendiği o yılbaşı sofralarını evlerinizde de kolaylıkla hazırlayabilir ve sevdiklerinizle birlikte enfes lezzete sahip hindi dolmasının tadını çıkartabilirsiniz. Genellikle kasaplarda yılbaşına yakın dönemlerde hindi bulmak daha kolay olsa da yılın farklı dönemlerinde de birçok marketin kasap bölümünde hindi bulmak artık daha mümkün hale geldi. Siz de sadece özel günlerde değil, sıradan bir günde de hem kendiniz hem de aileniz için farklı bir akşam yemeği menüsü hazırlamak istiyorsanız bunun için hindi dolmasını tercih edebilirsiniz. İşte hindi dolması yapmak için ihtiyacınız olan malzemelerin listesi;

Yukarıda yer alan malzemeler ile ortalama olarak sekiz kişilik bir servis elde edebilirsiniz. Yirmi dakikalık bir hazırlık sürecinin ardından hindi dolmasının pişmesi için gerekli olan süre ise bir buçuk saattir. Bu süre, hindi dolması yapmak için kullanılacak olan fırının özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. İlk kez hindi dolması yapanlar için ise hazırlık süresi yarım saati bulabilir. Hindi dolmasını tam kıvamında ve tadında yapabilmek için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde sıralanmaktadır;
İlk olarak derin bir kasenin içerisinde tereyağını ve baharatları ekleyerek karıştırın

Hindi dolması yapmaya başlardan pirinçleri ılık suya koyarak vakit kazanabilirsiniz. Nişastasından arınan pirinçlere çok fazla el ile müdahale etmemeye özen gösterin. Aksi halde pirinçler kırılacaktır. Aynı zamanda pirinçleri kavururken içerisine kuş üzümü ya da ceviz ilave ederek, hindi dolmasının tadının daha lezzetli olmasını da sağlayabilirsiniz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.