Beyzade Haber

Hipersonik vuruş!

DÜNYA

Bir yıldır Gazze’de katliamlar yapan ve gittikçe azgınlaşan Siyonist oluşuma dün gece anladığı dilden konuşuldu. İran, ilk kez kullandığı ses hızını da aşan füzelerle, işgal topraklarında ağır yaralar açtı.

İran’ın, İsrail’i hipersonik Fettah-1 füzeleri ile vurmasının yankıları sürüyor.
İsrail’in 3 ana hava üssünü, Mossad karargâhını ve stratejik yerlerini vuran İran, olası bir karşılıkta çok daha kapsamlı cevap vereceğini açıkladı. Saldırı, başta Filistin ve Lübnan olmak üzere Müslümanlar arasında büyük bir sevinçle karşılanırken İsrail, kayıplarını ve yaşadığı hezimeti gizlemek için vatandaşlarına uyarılarda bulundu.

İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısında Tel Aviv’in kuzeyindeki Hod Haşaron kentinde yaklaşık 100 ev zarar gördü. İsrail Devlet Televizyonu KAN’ın haberinde, Hod Haşaron’da İran’ın füzeleri sebebiyle 100 evin zarar gördüğü, yaralanma ve can kaybının yaşanmadığı belirtildi. Bazı evlerde ciddi hasarın meydana geldiği ve onarımının uzun süreceği kaydedildi. İsrail, saldırılarda kaç kişinin öldüğü hakkında açıklama yapmaktan çekiniyor.

Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran’ın “ulusal güvenliğini” hedef alan İsrail’e füze saldırısı düzenlendiği bildirilmişti.
Saldırının, HAMAS lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın şehit edildiği İsrail saldırılarına karşılık gerçekleştirildiği belirtilmişti. İran devlet televizyonu, daha sonra İsrail’e yaklaşık 200 füzenin atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığını duyurmuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.