Beyzade Haber

HSBC dolar beklentisini güncelledi!

EKONOMİ

Türkiye için 2024 büyüme beklentisi yüzde 3,1'den yüzde 3,8'e yükseltirken yıl sonu dolar beklentisi de 36 TL olduğunu açıkladı.

Merkez Bankası tarafından yapılan ekonomik önlemler uluslararası piyasalarda dikkatleri çekmeye devam ediyor. Son dönemeçte Kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin kredi notunu yükseltirken, yıllar sonra kara parayla mücadele kapsamında gri listeden de çıkarıldık. 
Dünyaca ünlü banka olan HSBC tarafından Türkiye'ye ilişkin dikkat çeken bir rapor yayınlandı. HSBC tarafından beklenil Dev banka Türkiye'nin 2024 büyüme tahminini yüzde 3,1'den 3,8'e çıkarırken, 2025 büyüme tahmini ise yüzde 3,6 da kaldı.

HSBC, enflasyon konusunda son olarak beklentisi Haziran ayına göre aşağı yönlü revize ettiklerini belirterek şimdi 2024 sonu için beklentileri %48,0'dan %44,6'ya 2025 için ise %29,0'dan %27,7'ye çekti.

Bankanın raporu yayınlandı "Para politikasına ilişkin temel senaryomuz, yıl boyunca faiz oranlarının değişmemesi yönünde devam ediyor. Tahminlerimize göre reel politika faizi Kasım ayı itibarıyla oldukça olumlu olacak ancak şimdilik 4. çeyrekte başlayacak faiz indirimlerinin biraz erken olabileceğini düşünüyoruz" denildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.