Beyzade Haber

Hyundai'den Türkiye'ye elektrikli otomobil: IONIQ 5 satışa sunuldu!

EKONOMİ

Türkiye'deki elektrikli araç severler için heyecan verici bir haber! Hyundai, IONIQ 5 modelinin makyajlı versiyonunu ülkemize getirerek satışa çıkardı. İşte detaylar..

Hyundai, Türkiye'de elektrikli araç pazarını hareketlendirmeye devam ediyor. IONIQ 5'in makyajlı versiyonu, gelişmiş özellikleri ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor.

Konuya ilişkin Hyundai tarafından yapılan açıklamaya göre, IONIQ 5'in makyajlı versiyonu, dış tasarımda ve iç mekanda önemli yenilikler sunuyor. Aracın 20 mm uzamasıyla birlikte iç hacim de artırılmış. Güncellenen ön ve arka tamponların yanı sıra yeni jant tasarımı, araca daha modern bir görünüm kazandırmış. Ayrıca, pil teknolojisindeki gelişmelerle menzilin de arttığı belirtiliyor.
IONIQ 5'in iç mekanı, siyah çerçeveli ekranlar, hareketli orta konsol ve ergonomik olarak tasarlanmış koltuklarla modern bir kokpit sunuyor. Yeni eklenen arka silecek ve Projeksiyon Tipi LED Akıllı Ön Aydınlatma Sistemi (IFS), hem işlevselliği artırıyor hem de sürücüye daha güvenli bir sürüş deneyimi hedefliyor.
Hyundai, IONIQ 5'in batarya kapasitesini 58 kWh'den 63 kWh'e yükselterek aracın menzilini önemli ölçüde artırdı. 125 kW güç üreten tek elektrik motoru ve arkadan itiş sistemiyle donatılan IONIQ 5, WLTP verilerine göre tam şarjla 440 kilometre yol alabiliyor. Şehir içinde bu menzil 613 kilometreye kadar çıkabiliyor. Böylece araç, önceki modele göre yüzde 15 daha uzun mesafeler kat edebiliyor. "Advance" donanım seviyesinde 0-100 km/s hızlanması 8,5 saniye olan aracın maksimum hızı ise 185 km/s olarak sınırlandırıldı.
Hyundai’nin E-GMP platformu ile üretilen IONIQ 5'in 800 voltluk batarya sistemi, aracın kısa sürede şarj edilerek uzun yolculuklarda bile sürücüsüne zaman kazandırmasını sağlıyor. 350 kW'lık ultra hızlı DC şarj cihazlarında sadece 18 dakikada yüzde 80'e ulaşabilen araç, WLTP verilerine göre 5 dakikalık bir şarjla 100 kilometrelik menzil sunuyor.
Hyundai, Türkiye'de "Advance" donanım seviyesi ve 7 farklı dış renk seçeneği ile satışa sunulan Yeni IONIQ 5 için 8 yıl batarya garantisi de sağlıyor.
Kaynak: Dünya
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.