Beyzade Haber

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'a tazminat davası

GÜNDEM

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine ‘milli güvenlik sorunu’ diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’a tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde “Bu tür yazılar müvekkil hakkında toplumun yanlış izlenimler elde etmesine ve müvekkili Türkiye Cumhuriyeti'nin devamı için bir tehdit olarak algılamasına neden olmaktadır. Müvekkilin toplum için bir tehdit olduğunu düşünen kimseler ise müvekkile aralıksız olarak hakaretler etmekte ve müvekkilin can güvenliğini gerek sosyal medya gerekse diğer iletişim araçları aracılığıyla tehdit etmektedir” denildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, geçen nisan ayında sosyal medya hesabı X'den bir paylaşım yaparak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için 'Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti için bir milli güvenlik sorunudur' dedi.
Bulut paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Sizinle bir cümle paylaşacağım, not edin, tartışacağız, göreceğiz. Ekrem İmamoğlu Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti için bir milli güvenlik sorunudur! Medyamız gerçek analiz kabiliyetine ulaşınca bu tezin içini doldurmayı başaracaktır umarım! Not alın”
İmamoğlu, Yiğit Bulut hakkında 50 bin liralık tazminat davası açtı. İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat tarafından açılan davanın dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:
“Bu tür yazılar müvekkil hakkında toplumun yanlış izlenimler elde etmesine ve müvekkili Türkiye Cumhuriyeti'nin devamı için bir tehdit olarak algılamasına neden olmaktadır. Müvekkilin toplum için bir tehdit olduğunu düşünen kimseler ise müvekkile aralıksız olarak hakaretler etmekte ve müvekkilin can güvenliğini gerek sosyal medya gerekse diğer iletişim araçları aracılığıyla tehdit etmektedir. Davalı ve bazı kimseler tarafından yapılan bu tür yayınlar neticesinde toplum içerisinde kutuplaşma meydana gelmekte ve kişiler yalnızca siyasi olarak farklı görüşte olmaları sebebiyle toplum için düşman konumuna getirilmektedir.”

Kendisine dava açılmasına tepki gösteren Yiğit Bulut ise "Sevgili dostlar, bu nasıl bir iç tutarsızlık! Devletin Bakanı’na Yüksek Yargı Organı üyelerine, 'ahmak' deyip, 'bu hakaret sayılamaz, dava açılamaz, saçmalık' diyen Ekrem bey, kendisi hakkında hakaret içermeyen bir tespitim için hırsını alamayıp adliye adliye geziyor!' paylaşımını yaptı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.